Rajavartioston kuorma-auto törmäsi stop-merkin takaa henkilöautoon – henkilöauton kuljettaja loukkaantui vakavasti

Tänä aamuna tapahtui Liperissä valtatiellä 502 Polvijärventien ja Vaiviontien risteyksessä Härkinvaarassa vakava liikenneonnettomuus. Pohjois-Karjalan rajavartioston henkilökuljetuksessa käytetty kuorma-auto törmäsi henkilöautoon.

Henkilöautoa ajanut, vuonna 1984 syntynyt nainen loukkaantui vakavasti. Hänet on kuljetettu pelastushelikopterilla Kuopion Yliopistolliseen sairaalaan hoidettavaksi.

Rajavartioston kuorma-auton lavalla istui 12 varusmiestä, lisäksi ohjaamossa oli kuljettajan lisäksi kaksi varusmiestä. Poliisin saaman tiedon mukaan kuorma-auton kyydissä olleille ei ole tullut vammoja.

Poliisin mukaan kuorma-auton kuljettajana toiminut, 1998 syntynyt varusmies ajoi Mertalammentietä kohti Polvijärventietä.

Saapuessaan risteykseen, jossa on pakollinen pysähtyminen (STOP), kuljettaja oli havainnut Polvijärventien suunnasta lähestyvän kaksi henkilöautoa ja aloittanut jarrutuksen.

Poliisin tiedotteen mukaan kuorma-auto ei ehtinyt täysin pysähtyä ennen törmäystä jälkimmäisenä Polvijärventien suunnasta tulleen henkilöauton etuosaan.

Onnettomuushetkellä Polvijärventiellä vallitsi hyvät ajo-olosuhteet. Mertalammentien tienpinta oli tamppaantuneen lumen liukastama.

1 KOMMENTTI

  1. Asia varusmies kuljettajana pitäisi miettiä kokonaan uudelleen. Kun varusmies tekee virheen, hän näyttää olevan vastuussa siinä missä siviilikuljettajakin. Mutta on huomattava, että varusmies on sotavaäen palveluksessa. Siellä hänen on ajettava käskyn mukaan armeijan autoa. Hän ei voi vaikuttaa esim. vastuuvakuutukseen ja työaikoihin, eikä kuljetettavaaan kuormaan tai joukkoon.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!