Porschen kolmas katumaasturisukupolvi julkistetaan ensi viikolla


23.8.2017 11.10

Porsche julkistaa uuden Cayennen 29. elokuuta 2017. Auto on Porschen mukaan kehitetty aivan uudelleen.

Porschen mukaan voimansiirto ja alusta sekä näyttö- ja hallintalaitteet on suunniteltu kokonaan uusiksi.

Uuden Cayenne-sukupolven, johon Porschella viitataan nimellä E3, testaus aloitettiin jo vuonna 2014, ja prototyyppien ja ennakkomallien osalta testit ovat jatkuneet aina tähän päivään saakka.

Testejä tehtiin eri paikoissa ympäri maailmaa erilaisissa ääriolosuhteissa. Prototyypeillä ja ennakkomalleilla ajettiin yhteensä noin 4,4 miljoonaa testikilometriä lämpötilojen vaihdellessa -45 asteesta +50 asteeseen, todetaan Porschen tiedotteessa.

Prosessi sisältää vaativat kestävyystestit Hydropuls-yksiköissä. Ne ovat hydraulisia testiympäristöjä, joissa sekä koriin että alustaan kohdistetaan keinotekoista tärinää.

Testipatteriin kuuluu myös realistiset käyttövakaustestit sekä maantiellä että maastossa Porschen testipaikoissa Weissachin tuotekehityskeskuksessa tai kestävyystestit testipaikan sisä- ja ulkopuolella.
 
Äärimmäisen kuormituksen simuloimiseksi uuden Cayennen prototyyppejä on testattu ympäri maailmaa mukaan lukien Porschen kaikkien malliensa testaukseen perinteisesti käyttämät kilparadat: Saksassa käytössä ovat Hockenheimring ja erityisen haastava Nürburgring-Nordschleife.

Italiassa testiautoja ajetaan 12,6 km pitkällä, erittäin nopealla radalla Nardòssa.

Porschen mukaan materiaalien, anturien ja elektroniikan on osoitettava laadukkuutensa ja kestävyytensä erilaisissa sääolosuhteissa – jopa 50 Celsius-asteen kuumuudessa Dubain (UAE) hiekkadyyneillä ja Kuolemanlaakson (USA) pölyisillä rinteillä sekä jopa 45 Celsius-asteen pakkasessa Alaskan (USA) jäällä ja lumella.

Cayennen kolmas sukupolvi on testattu myös jatkuvassa ruuhkassa Kiinan kaupunkien kuumuudessa ja kosteudessa sekä testiradoilla Ruotsissa, Suomessa ja Espanjassa.

Lisäksi se kuljetettiin Etelä-Afrikkaan, Japaniin ja Uuteen-Seelantiin kattavia katu- ja maastotestejä varten.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here