Porschen juhlanäyttelyssä esillä 75 Porsche-mallia!

Porsche

10.6.2018 11.50

Porschen merkkivuoden juhlinta saavutti huippuhetkensä kesäkuun 8. päivänä, kun Porschen urheiluautojen 70-vuotista taivalta juhlistava erikoisnäyttely avattiin virallisesti yhtiön omassa museossa.

Nyt avatussa erikoisnäyttelyssä Porsche esittelee kiehtovia tarinoita ja merkittäviä virstanpylväitä, joiden kautta yhtiö on muovannut ja edistänyt urheiluautojen kehitystä seitsemän vuosikymmenen aikana vuodesta 1948 tähän päivään, todetaan Porschen tiedotteessa.

Näyttelyssä esillä olevat 75 autoa – vuoden -48 legendaarisesta Porsche 356 ”No. 1” Roadsterista Mission E ‑sähköautoon – kertovat yhtä lailla Porschen menneisyydestä kuin sen tulevaisuudestakin.

Porschen urheiluautojen kantaisä, 70-vuotias 356 ”No. 1” Roadster, on ensimmäinen auto, jonka vierailijat näkevät saapuessaan näyttelyyn. Itse asiassa Porsche on yksi harvoista autonvalmistajista, joilla on edelleen hallussaan ensimmäinen valmistamansa auto.

Näyttelyssä esitellään myös Porschen digitaalisia projekteja, kuten verkkoyhteyksiä Porsche Connectin kautta ja lohkoketjuihin perustuvaa tietojen suojausta urheiluautoissa.

Erikoisnäyttelyyn on yhdistetty myös interaktiivisia elämyksiä, kuten Mission E:hen liittyvä lisätyn todellisuuden (AR) sovellus: kun näyttelyvieraat katselevat konseptiautoa AR-lasit päässään, he näkevät lisätietoja sen taustalla olevasta teknologiasta.

Erityishuomiota näyttelyssä saavat myös Porschen työntekijät, kilpa-ajajat ja tukijat.

Porsche järjestää merkkivuotensa kunniaksi erikoisnäyttelyn myös Wolfsburgin Autostadt-teemapuistossa, missä esillä ovat muun muassa neljä ensimmäistä 356 Speedster ‑mallia vuodelta 1954.

Toinen erikoisnäyttely järjestettiin lauantaina 9. kesäkuuta Porschen Leipzigin tehtaan perhepäivän yhteydessä.

Porschen merkkivuotta juhlistetaan myös Goodwoodin kilparadalla Englannissa 12.–15.7. järjestettävässä Festival of Speed ‑tapahtumassa sekä Rennsport Reunion ‑tapahtumassa Kaliforniassa 27.–30. syyskuuta.

Porschen urheiluautojen 70. merkkivuoden erikoisnäyttely pysyy Porsche-museossa 6. tammikuuta 2019 saakka.

Porsche-museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 9–18.

Lisätietoja on saatavissa osoitteesta https://www.porsche.com/museum/en/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here