Poliisin suojatievalvonnassa annettiin yli 140 sakkoa

Poliisi jatkoi 14.4. työtään suojattomien tienkäyttäjien turvallisuuden parantamiseksi liikenteessä ja valvoi tehostetusti päivän ajan suojateiden turvallisuutta, eritoten suojatiesääntöjen noudattamista.

Valvontaa suunnattiin pääasiassa ajoneuvojen kuljettajiin ja heidän liikennekäyttäytymiseensä suojateillä.

– Osassa valvontapaikoista liikennekäyttäytyminen ja sääntöjen noudattaminen suojateillä oli pääosin lainmukaista, mutta ei kaikkialla ja poliisi joutui päivän aikana puuttumaan kaikkien tienkäyttäjäryhmien toimintaan, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta kertoo.

Eniten sanktioita annettiin moottorikäyttöisten ajoneuvojen kuljettajille esteettömän kulun antamatta jättämisestä jalankulkijoille, yhteensä 85 kappaletta. Autoilijoille annettiin lisäksi yhteensä 44 liikennevirhemaksua ja sakkoa muista suojatiesääntöjen rikkomisista.

Polkupyöräilijöille ja kevyiden sähköajoneuvojen kuljettajille annettiin 57 huomautusta ja kuusi liikennevirhemaksua suojatiesääntöjen laiminlyönneistä.

Jalankulkijat syyllistyivät seitsemän kertaa päin punaista valoa kävelemiseen liikennevirhemaksun arvoisesti ja 16 kertaa huomautuksen arvoisesti.

Poliisi jatkaa suojattomien tienkäyttäjien liikenneturvallisuuden edistämistä järjestämällä teemapäiviä jälleen loppuvuodesta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here