Poliisi tehnyt useita vangitsemisia Joensuun Hasaniemen autopaloon liittyen

Poliisi on jatkanut tämän viikon ajan tiiviisti varhain maanantai-aamuna alkaneen rikoskokonaisuuden esitutkintaa.

Esitutkinta käynnistyi, kun poliisi sai maanantaina kello 02.38 ilmoituksen palavasta autosta Länsikadun ja Hasaniementien risteyksessä. Tapahtumapaikkatutkinnassa auton sisältä löytyi vainaja.

Vainajan henkilöllisyys on tunnistettu. Hän on alle 30-vuotias joensuulainen mies.

Autoa on kuljetettu kovaa vauhtia Länsikatua pitkin ennen ulosajoa ja tulipaloa.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut kaksi henkilöä, alle 30-vuotiaat joensuulaisen miehen ja naisen, todennäköisin syin epäiltynä törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kyse on siis Länsikadun ja Hasaniementien risteyksessä palossa vaurioituneesta autosta.

Autopalon esitutkinnassa on tullut ilmi sunnuntaina 7.6.2020 tapahtunut törkeä pahoinpitely Joensuussa. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut todennäköisin syin epäiltynä alle 30-vuotiaan Liperissä kirjoilla olevan miehen tähän rikokseen liittyen.

Asianomistajana on niin ikää alle 30-vuotias joensuulainen mies. Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta vangitut mies ja nainen ovat rikoksesta epäiltyinä myös tässä törkeässä pahoinpitelyssä.

Kokonaisuuteen liittyy myös Joensuussa Torikadulla yksityisasunnossa sunnuntaina 7.6.2020 ilmitullut huumausainerikos.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut kyseiseen huumausainerikokseen kaksi noin 30-vuotiasta miestä. Toinen huumausainerikokseen epäillyistä on asianomistajana edellä mainitussa törkeässä pahoinpitelyssä.

Autopalossa palanut auto on puolestaan sunnuntai-iltana ollut parkkeerattuna Torikatu 35 osoitteessa sijaitsevan kerrostalon parkkipaikalla.

Edellä kuvattujen tapahtumien epäillään liittyvän toisiinsa ja osittain samat henkilöt ovat eri rooleissa osaisina tapahtumissa. Huumausaineilla epäillään olevan osuutta tapahtumiin. Yhteensä siis viisi henkilöä vangittu kokonaisuuteen liittyen.

Poliisi jatkaa kokonaisuuden selvittämistä.

Edelleen poliisi on kiinnostunut kaikista havainnoista tummaan farmari-malliseen Volvoon liittyen.

Erityisesti Volvon liikkeet sunnuntai-illan ja yön aikana kiinnostavat nyt poliisia. Volvossa ei ollut sunnuntai-yönä ajohetkellä rekisterikilpiä.

Lisäksi havainnot Hasaniemen ja Linnunlahden alueella jalkaisin liikkuneista henkilöistä ovat kiinnostuksen kohteena. Havainnot ja vihjeet voi toimittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon puh: 029 541 5455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi .

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!