Poliisi: "Selvästi poliisivalvonnalle on tarvetta, kun liikenteen ammattilaiset eivät itse halua hoitaa asioita ammattimaisesti!"

30.7.2018 15.59

Poliisi järjesti koko viime viikon 23.7 – 29.7 kattaneen raskaan liikenteen tehovalvonnan, josta ei etukäteen ilmoitettu julkisuuteen.

Poliisin tiedotteen mukaan viikon aikana tarkastuksiin käytettiin noin 1400 työtuntia ja tarkastettiin 1070 ajoneuvoa, joista 1060 oli raskaita ajoneuvoja.

Tarkastetuista ajoneuvoista 883 oli kotimaisia ja 177 ulkomaalaisia. Mukana oli 10 linja-autoa.

Tehovalvontajakson aikana todettiin ajo- ja lepoaikarikkomuksia 112 kappaletta sekä ajopiirturirikkomuksia 33. Lisäksi piirtureiden manipulointitapauksia paljastui 5.

Epäkuntoisuuksien takia poliisi joutui keskeyttämään matkan kokonaan seitsemässä tapauksessa ja seuraamuksia näistä rikkeistä poliisi kirjasi 50 kappaletta.

Lisäksi poliisi jakoi rangaistuksia muun muassa kuorman varmistamiseen (33), kuljettajan ja ajoneuvon asiapaperirikkomuksiin liittyen (21). 

Etsintäkuulutettuja tavattiin kaksi.

Rattijuoppoja tavattiin kaksi, toinen oli alkoholin ja toinen huumeiden vaikutuksen alainen.

– Vuonna 2017 ei järjestetty vastaavaa tehovalvontaa. Selvästi poliisivalvonnalle on tarvetta, kun liikenteen ammattilaiset eivät itse halua hoitaa asioita ammattimaisesti, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta toteaa. Lähtökohtaisesti ei valvonnassa pitäisi löytää rikkomuksia lainkaan.

Valvonnassa tuli esille myös 36 tapausta, joissa kuljettaja käytti kännykkää tai muuta viestintälaitetta.

Poliisin mukaan valvontaa kohdennettiin tavaraliikenteen osalta erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen ja ajoneuvojen kuntoon.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here