Poliisi puuttui luvattomaan cruising-tapahtumaan Lahden Nastolassa

Hämeen poliisi joutui puuttumaan ilman lupaa järjestettyyn isoon cruising-tapahtumaan Lahden Nastolassa lauantaina 6.8. Tapahtumaa markkinoitiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa Nastola Cruising -nimellä.

Tapahtumasta ei kuitenkaan oltu tehty kokoontumislain 14§:n mukaista lupahakemusta poliisille. Tällaisessa lupahakemuksessa tulisi olla mukana mm. turvallisuus- ja pelastussuunnitelma sekä suunnitelma liikennejärjestelyistä.

Katso tästä muita juttuja cruising-tapahtumista.

Koska edellä mainittua lupaa ei oltu haettu, ei poliisilla myöskään ollut tiedossa, miten tapahtuman turvallisuudesta ja liikennejärjestelyistä oli tarkoitus huolehtia.

Lisäksi poliisilla oli tieto, että aiempina vuosina samalla nimellä järjestetyssä tapahtumassa autoilla on poltettu kumia ja kiihdytelty todella lähellä katsojia.

Edellä mainittujen seikkojen vuoksi poliisi oli tapahtumapaikalla kertomassa osallistujille, ettei tapahtumalle ole haettu viranomaisen lupaa sekä estämässä kuminpolttoa ja mahdollisia kiihdytysajoja, jotta vaaratilanteita ei syntyisi.

Poliisi joutui paikalla kirjoittamaan kaksi sakkoa kuminpoltosta sekä kirjasi rikosilmoituksen luvattomasta kokoontumisesta. Muilta osin tapahtuma sujui melko rauhallisesti.

Järjestäjän Facebookiin tekemän päivityksen mukaan paikalla kävi yli 600 autokuntaa. Poliisin arvion mukaan paikalla oli yleisönä noin tuhat katsojaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän