Poliisi puhalluttaa perjantaina ja lauantaina tavallista ahkerammin

Kuva: Poliisi.

Rattijuopumusvalvontaa tehdään erityisesti perjantaina 10.5 ja lauantaina 11.5.2019 kaikkien poliisilaitosten käytettävissä olevilla valvontaresursseilla.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Ihalaisen mukaan ajoneuvojen kuljettajille tullaan tekemään kymmeniä tuhansia puhalluskokeita.

– Alkoholia juoneena tai muuten päihtyneenä ei siis kannata lähteä ajamaan tänäkään viikonloppuna. Tärkeimpänä syynä on tietysti se, että riski loukkaantua ja kuolla liikenteessä kasvaa huomattavasti päihteiden takia. Nyt viikonloppuna kiinnijäämisen riski on siis tavallistakin korkeampi, Ihalainen sanoo.

Vuonna 2018 rattijuopumusonnettomuuksissa kuolleita oli ennakkotietojen mukaan 30 ja loukkaantuneita 495. Määrä on Ihalaisen mukaan onneksi vähemmän kuin aikaisempina vuosina.

Rattijuopumustapauksissa kuolee ja loukkaantuu paljon nuoria. Kuolleista ja loukkaantuneista yli kolmannes oli 15 – 24 -vuotiaita.

– Rattijuopumustapauksien henkilövahingot keskittyvät kesäkuukausille. Tämän takia poliisi on mukana ennalta estämässä rattijuopumuksia jo ennen kesäkuukausien alkamista, Ihalainen sanoo.

Viime vuonna jäi kiinni noin 19 000 rattijuoppoa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here