Poliisi muistuttaa koulukyytien asianmukaisesta merkinnästä

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos pyytää koulu- ja päiväkotikuljetuksia suorittavia ammattikuljettajia ja heidän työnantajiaan kiinnittämään huomiota kuljetuksista annettujen säännösten noudattamiseen.

Valvonnassa on havaittu puutteita ja jopa välinpitämättömyyttä etenkin kuljetusten merkitsemisen suhteen.

Kuntien tai koulujen tilaamat ja järjestämät koulu- ja päiväkotikuljetukset tulee merkitä ajoneuvon eteen ja taakse kiinnitettävillä säännösten mukaisilla kylteillä, jotka tulee poistaa heti kuljetuksen päätyttyä.

Kylttien tulee olla enintään 150 senttimetrin korkeudella, muodoltaan neliskanttisia ja kooltaan 40 x 40 senttimetriä.

Henkilöautoissa molempiin suuntiin näkyvä kyltti voidaan kiinnittää myös auton katolle. Kyltin sijoituksesta, mallista ja ulkonäöstä on säädetty koulu- ja päiväkotikuljetuksia koskevassa asetuksessa.

Länsi-Uudenmaan poliisi seuraa kuljetusten merkitsemistä ja muita turvallisuusvaatimuksia valvonnan yhteydessä. Seuraamuksena säännösten rikkomisesta on sakkorangaistus.

– Vaikka tapaamme paljon kuljettajia, joiden ajoneuvoissa kaikki on kunnossa, olemme pelkästään tänä syksynä havainneet paljon puutteita ja välinpitämättömyyttä kuljetusten merkitsemisessä. Kuljetuksia suoritetaan valitettavan usein puutteellisin merkinnöin ja jopa täysin ilman vaadittuja kylttejä, kertoo vanhempi konstaapeli Timo Toivonen.

Kuljetusten oikeaoppiset merkinnät luovat turvaa ja luottamusta

Oikeaoppisilla merkinnöillä on monia tärkeitä tehtäviä niin liikenteen sujuvuuden kuin lasten tarvitseman turvallisuuden tunteen näkökulmasta.

Kun ajoneuvosta huomaa, että se kuljettaa lapsia ja nuoria, voivat muut liikenteessä kulkevat helpommin ennakoida, että kyydistä voi esimerkiksi koulun lähistöllä tai muuallakin sen pysähtyessä nousta pikkuväkeä.

– Merkintöjen toinen tärkeä tehtävä on osoittaa lapsille, että he ovat nousemassa oikean ajoneuvon kyytiin. Kuljettajat toki tulevat lapsille nopeasti tutuksi, mutta merkinnät luovat osaltaan tarvittavaa luottamusta, sanoo komisario Ilkka Kantola.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here