Polestar on saanut 550 miljoonaa dollaria uusilta sijoittajilta

Ruotsalainen sähköautoyhtiö Polestar on kerännyt 550 miljoonaa dollaria uusien sijoittajien avulla.

Äskettäin liikkeelle laskettuihin osakkeisiin sijoittaminen yksityisesti on ensimmäinen kerta, kun ulkopuoliset sijoittajat ovat voineet tukea Polestarin tuotteita, tuotemerkkiä, teollista suorituskykyä, taloudellisia tavoitteita ja suurta kasvupotentiaalia.

Uudet investoinnit tulevat, kun sähköautojen maailmanmarkkinat kasvavat voimakkaasti, samalla kun kuluttajat ovat yhä valmiimpia yhdistämään sähköisen liikkuvuuden ympäristöpyrkimyksiinsä. Samaan aikaan sähköautojen taustalla olevat teknologiat kehittyvät ja muuttuvat entistä taloudellisemmiksi.

Nämä tekijät johtivat siihen, että Polestar herätti huomattavaa kiinnostusta monien ulkopuolisten sijoittajien keskuudessa osana alkuperäistä rahoituksenhankintatoimintaansa.

Yhtiö vahvistaa myös, että se käy parhaillaan keskusteluja globaalien sijoittajien kanssa mahdollisesta lisärahoituksen hankinnasta. Yksityiskohtaisia tietoja ei julkisteta tässä vaiheessa.

Sijoittajaryhmää johtavat Chongqing Chengxing Equity Investment Fund Partnership, Zibo Financial Holding ja Zibo Hightech Industrial Investment. Ryhmän joukkoon on liittynyt I Cube Capital, SK:n haara, joka on eteläkorealainen globaali ryhmittymä sekä joukko muita sijoittajia.

Uusi investointi luo perustan tulevalle kasvulle monipuolistamalla Polestarin rahoitusrakennetta ja syventämällä käytettävissä olevia resursseja sen tuotekehityksen ja teknologisen suorituskyvyn nopeuttamiseksi ennen monien uraa uurtavien autojen tuomista markkinoille tulevina vuosina.

Kolmessa ja puolessa vuodessa markkinoille saapumisensa jälkeen Polestar on kehittänyt oman korkealaatuisen tuotantotekniikkansa Kiinassa, rakentanut maailmanlaajuisen myynti- ja jakelujärjestelmän ja onnistuneesti tuonut markkinoille kaksi ajoneuvoa, Polestar 1:n ja Polestar 2:n.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!