Pirkanmaalla on löydetty neljältä huoltamolta korttien kopiointilaite

Ensimmäisessä kuvassa näkyy alkuperäisen kortinlukijan päälle asennettu muovinen laite. Toisessa kuvassa on näppäimistön yläpuolelle asennettu uusi levy kameraa varten.

8.8.2017 17.10

Pirkanmaalla on maanantaina ja tiistaina, 7. – 8.8., rikollisten toimesta asennettu neljän huoltoaseman polttoaineautomaattiin niin sanottu skimmauslaite, eli korttitietojen ja tunnuslukunäppäilyjen tunnistava laite.

Poliisin mukaan kyseiset laitteet on saatu poliisin haltuun eivätkä rikolliset ole huoltamoiden asiakkaiden korttitietoja saaneet haltuunsa.

Rikollisten asettaman kortinlukulaitteen voi tunnistaa siitä, että se usein heiluu ja on muovinen, kun taas alkuperäinen on metallinen ja tukevasti kiinni.

Rikollisten asettaessa omaa laitettaan tulee näppäimistön yläpuolelle uusi levy, jossa on liitetiedostossa olevan kuvan mukainen pieni reikä kameraa varten.

Mikäli epäilee, että käyttämässään kortinlukijalaitteessa on niin sanottu skimmauslaite, tulee tästä ilmoittaa hätäkeskukseen tai vaihtoehtoisesti huoltoasemalle tai kylmäasemalla näkyvään puhelinnumeroon.

Jokaisen on hyvä opetella kaikissa tunnuslukujen näppäilytilanteissa tapa, jossa estää muiden ihmisten, ja tässä tapauksessa myös kameran, näkemästä sormien liikkeen näppäimillä.

Poliisin mukaan esimerkiksi pelkän etusormen käyttäminen paljastaa helposti näppäilyt, mutta mikäli näppäilyssä käyttää vaikkapa kolmea sormea tai on näppäilevinään eri näppäimiä, ei tieto oikeasta numerosarjasta välity niin helposti.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here