Päivän poliisiauto: Jahdataanko New Yorkissa rosvoja Smartilla?

New Yorkin poliisi (NYPD) alkoi vuonna 2016 korvaamaan vanhempia, jopa vuosikymmeniä vanhoja kolmipyöräisiä GO-4-skoottereita uusilla Smarteilla.

Skootterit olivat kooltaan sopivan pieniä ruuhkaisen kaupungin ja Keskuspuiston ahtaita reittejä partioimaan. Huippunopeus 60 km/t ei päätä huimannut, mutta väkijoukkojen keskelle partiointitehtäviin tämä oli riittävä.

Skootteriin verrattuna kaksipaikkaisista Smarteista löytyy yksi pyörä, istuin ja 20 hevosvoimaa enemmän.

Kuva: Antti Järveläinen.

Jo pelkästään turvatyyny, joka skootterissa loisti poissaolollaan, lisää poliisien turvallisuutta todettiin NYPD:sta. Pienessä Smartissa tehoa ja nopeutta on jo sen verran enemmän, ettei esimerkiksi moottoritielle menemistä tarvitse aristella.

Smartin ketteryyttä parantaa skootteriin verrattuna lyhyempi akseliväli ja 30 senttiä lyhyempi kokonaispituus. Vanhojen GO-4-skoottereiden päivitystä perusteltiin turvallisuuden lisäksi myös kestävyydellä, edullisemmalla hankintahinnalla sekä helppoudella ja operointikustannuksilla.

Katso tästä muita Päivän poliisiauto -kuvia.

Rosvojen takaa-ajoihin Smarteja ei kuitenkaan ole tarkoitettu, siihen poliisilta löytyy “oikeat” poliisiautot. Smartien päätehtävänä onkin olla keventämässä tunnelma ihmismassojen keskellä ja tehdä poliisista helposti lähestyttävämmän.

Ohikulkijoiden ottaessa selfieitä pikkupoliisiautojen kanssa, kuulee samalla kommentteja kuinka “söpö” ja “hellyyttävä” auto onkaan – olisikohan symppis Smartilla myös pehmentävää vaikutusta pahaa hautoviin rikollisiin?

NYPD Smarteja voi erityisesti löytää 9/11 muistomerkin Ground Zeron ympäristöstä Manhattanin eteläosasta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän