Päivän automainos: Mersun E tarkoittaa elektronis-mekaanista polttonesteen suihkutusta

Klikkaa kuvaa isommaksi.

8.2.2018 22.30

Nykyään Mercedes-Benzin autot luokitellaan eri mallisarjoihin kirjaimen mukaan. E-sarja on Mersun yksi merkittävimmistä mallisarjoista.

Aikoinaan E-sarja ei kuitenkaan tunnettu E-sarjana, vaan esimerkiksi tämän mainoksen mukaan mallina 200E.

Mainos on vuodelta 1988 ja silloin E-kirjain ei tarkoittanut mallisarjaa, vaan ”elektronis-mekaanista polttonesteen suihkutusta”.

Mainoksen mukaan se merkitsi parempaa kiihtyvyyttä ja varmaa käynnistystä kovillakin pakkasilla.

Autossa oli muun muassa ABS-jarrut vakiona ja lämmitettävä pissapoikajärjestelmä. Lisäksi autossa oli mainoksen mukaan ainutlaatuiset ajo-ominaisuudet.

”Mercedes-Benzin turvallisuusajattelu näkyy monissa 200 E:n yksityiskohdissa: Ainutlaatuinen turvakori, törmäyksessä kokoonpainuva ohjauspylväs, elektronisesti ohjattu turvavyön kiristin etuistuimilla ja muut tinkimättömästi testatut yksityiskohdat.”

”Mercedes-Benz 200 E:n ja kaikkien tämän mallisarjan autojen pesunestejärjestelmä on kokonaisuudessaan lämmitettävä pesusäiliötä myöten. Tämä varmistaa järjestelmän toimivuuden ja hyvän pesutuloksen kovillakin pakkasilla”.

”Monitukivarsituenta taka-akselistossa ja vaimennintukiakselisto edessä takaavat turvalliset ajo-ominaisuudet ja korkealuokkaisen ajomukavuuden huonoissakin olosuhteissa”.

 

Mainos oli Tekniikan Maailmassa 20/1988.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here