Päivän automainos: Amerikkalainen vuoden auto Dodge Aspen vastaan hyvät eurooppalaiset

Vuoden 1973 syksyllä yllättänyt öljykriisi vaikutti voimakkaasti auton käyttöön. Polttoaineita pyrittiin säästämään. Autotehtaitten oli pakko reagoida. Chrysler ehti ensimmäisenä tuomaan markkinoille uuteen tilanteeseen vastaavat mallit.

Konsernin Dodge-malli rakennettiin kooltaan kevyemmän Unibody-korin pohjalle. Auton painoa pystyttiin näin alentamaan ja sitä kautta myös polttoaineen kulutusta. Kun eurooppalaiset kilpailijat oli rekisteröity viidelle hengelle, tarjosi kuuden hengen Dodge Aspen tilavampana selvän tuote-edun.

Katso tästä muut Päivän automainokset.

Toinen selvä ero oli uuden Aspenin hyvä varustelu, ohjaus- ja jarrutehostin sekä ainoana automaattivaihteisto ja kaikki nämä hintaan, joka oli erittäin kilpailukykyinen.

Kilpailu isojen autojen luokassa oli kovaa. Auton kohderyhmä koostui kookkaampien autojen käyttäjistä. Maahantuoja halusi panna oman merkkinsä testiin kilpailijoiden kanssa. Uusi Dodge Aspen pärjäsi hyvin.

Amerikkalaisia autoja, etenkin niiden suurempien tilojen vuoksi, käyttäneet taksiautoilijat vakuuttuivat. Varsinkin, kun Aspen oli kaiken kukkuraksi voittanut USA:ssa Motor Trend Magazinen Vuoden Auto -valinnan.

Mainoksessa Aspenia verrattiin Volvo 244 -malliin, Mercedes-Benz 230 -malliin, Opel Rekord -malliin ja Peugeot 504 -malliin.

Halvin oli Opel, jonka hinta oli 60 050 markkaa. Toiseksi halvimmat olivat Aspen ja Volvo. Molemmat maksoivat 66 700 markkaa.

Peugeot maksoi 72 050 markkaa ja Mersu 93 200 markkaa.

Mainoksessa kerrotaan myös, mikä oli Yhdysvaltojen Vuoden Auto -valinnan perustelut:”Pääasiallinen syy Dodge Aspenin valintaan oli se, että tässä autossa on ensimmäisen kerran onnistuttu yhdistämään pienen auton ulkomittoihin helppo käsiteltäväyys, pieni polttoaineen kulutus ja ison auton matkustusmukavuus.”

Ilmoitus julkaistu Tekniikan Maailmassa 24/1976.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here