Operaatio Lumihiutale alkaa jo tulevana lauantaina

Autoliiton yleisen tiepalvelun Operaatio Lumihiutale on taas turvaamassa matkaan- ja perillepääsyä joulunajan liikenteessä 14.12.2019-1.1.2020.

Joululahjoja ja muita tavaroita kanniskellessa avaimet tulee helposti laskettua tavaratilaan, jonne ne myös unohtuvat varsin herkästi. Avaimet kannattaisikin pitää aina taskussa sen sijaan, että kantelee niitä käsissään.

Katso tästä muita juttuja Autoliitosta.

Pidemmälle joulun viettoon lähdettäessä kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan auton vara-avain, joka on viisainta antaa toisen, samassa autoseurueessa matkustavan huolehdittavaksi.

– Rengasrikolta välttyy parhaiten tarkastamalla rengaspaineet ja säätämällä ne kuormitusta vastaaviksi ennen matkalle lähtöä, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen  vinkkaa.

Operaatio Lumihiutale käynnistyy yhteislähdöillä

Valtakunnalliset yhteislähdöt käynnistävät Operaatio Lumihiutaleen lauantaina 14.12.2019 ja tehostettu päivystys jatkuu keskiviikkoon 1.1.2020 saakka.

Etelä-Suomen yhteislähtö järjestetään Tampereella Hämeenpuistossa klo 10-12 ja Pohjois-Suomen yhteislähtö Kajaanissa, poliisitalon pysäköintialueella (Lönnrotinkatu 1), klo 10-11.30.

Tilaisuuksissa on mahdollista tutustua tiepalvelumiehiin ja -autoihin sekä tiepalvelun käytössä olevaan välineistöön. Yhteislähtö huipentuu perinteisesti tiepalveluautojen kulkueeseen eli ”vilkkuajoon”.

Mobiilisovellus helpottaa 

Operaatio Lumihiutale päivystää Autoliiton yleisen tiepalvelun numerossa 0200 8080. (Puhelun hinta on 1,93 €/min + mpm, jonotus on maksuton.)

Itse avustuskustannuksista kannattaa pyytää arvio palvelua tilattaessa suoraan joko vapaaehtoiselta tiepalvelumieheltä tai hinausyritykseltä, jolle tapaus kulloinkin välitetään.

Apua voi tilata myös Autoliiton mobiilisovelluksella, jonka kautta avuntarvitsijan paikkatiedot välittyvät Autoliitolle. Näin apu osataan toimittaa nopeammin suoraan oikeaan osoitteeseen, vaikka avuntarvitsija ei omaa sijaintiaan tietäisikään.

Autoliiton sovellus on ladattavissa sekä AppStoresta että Google Play-kaupasta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here