Nyt saa ihan luvalla laulaa autossa – ja kannattaa päästä irti oikein kunnolla!

Ford

10.5.2017 12.05

Asiantuntijat ovat yhtä mieltä auton ratissa tapahtuvien spontaaneiden lauluhetkien terveysvaikutuksista. Yksinolo tekee laulamisesta helpompaa, ja auton äänentoistolaitteisto tarjoaa säestyksen, todetaan Fordin tiedotteessa.

– Monille ihmisille mielimusiikin kuunteleminen liikkuessa paikasta toiseen on oleellinen osa jokaista matkaa – kyseessä on heidän oman road-elokuvansa ääniraita, sanoo Jan Schroll (supervisor Multi Media and Connectivity, Ford of Europe).

Musiikin suoratoistopalvelu Spotifyn tutkimustieto paljastaa, että ihmiset luovat salaisia soittolistoja yksin tehtäviä automatkoja varten, säätävät äänenvoimakkuuden kovaksi ja laulavat täysillä.

Monilla on soittolistoja, joita uskalletaan kuunnella vain autossa, jossa musiikinkuuntelu voi olla erityisen mukaansatempaavaa, sillä äänentoisto on suunniteltu täyttämään auton sisätilat.

– Kovaääninen laulaminen ilman ujostelua – niin että oikein annetaan palaa – tarkoittaa, että henkinen vapautuminen on voimakkaampaa, koska siihen käytetään enemmän energiaa, toteaa professori Stephen Clift (Canterbury Christ Church University, Iso-Britannia), laulamisen terveyshyötyjen johtava asiantuntija.

– Etenkin laulaessamme tuttuja lauluja kovalla äänellä koemme hyvän mielen tuntemuksen, joka syntyy syvemmästä, hitaammasta hengityksestä sekä lisääntyneestä lihasten aktiivisuudesta. Tunnemme olomme rennommaksi ja vähemmän stressaantuneeksi.

Ford Fiestassa uusi äänijärjestelmä

Täysin uuden Ford Fiestan B&O Play -äänentoistojärjestelmä on Fordin mukaan tämän autoluokan tehokkain.

Tiedotteen mukaan suunnittelijat kuuntelivat vuoden aikana yli 5 000 laulua varmistaakseen, että 675-wattinen teknologia toistaa musiikkia laadukkaasti; käytettiin sitä sitten Adelen, Foo Fightersin, Jay-Z:n tai klassisen musiikin kuunteluun – alhaisella tai korkealla äänenvoimakkuudella.

Testausvaiheessa tiimi kuunteli myös ikonisia live-esitysten nauhoituksia, jotta niissä kuuluva energia ja tunne välittyisivät tavalla, joka tuntuu kuin olisi itse paikalla. Lisäksi tiimi jopa nauhoitti omia laulujaan varmistaakseen, että koko äänikirjo on huomioitu.

Fiestan äänentoistojärjestelmässä on 10 strategisesti sijoitettua kaiutinta ja diskanttikaiutinta kojelaudalla ja muualla sisätiloissa 360-asteisen äänen mahdollistamiseksi.

Järjestelmä on optimoitu digitaalisella ääniprosessorilla ja 200 mm subwoofer-kaiuttimella, todetaan Fordin tiedotteessa.

 

                                       

 

Edellinen artikkeliMercedes-Benzin testiradalle ei kuka tahansa pääse
Seuraava artikkeliLNG-kaasua käyttävä kuorma-auto aloittaa liikenteen Turussa

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here