Nyt myös moni vanha Škoda-malli voidaan liittää kännykkäpalveluihin

Monissa uusissa autoissa on nykyään mahdollisuus ohjata toimintoja esimerkiksi kännykän avulla.

Nyt Škoda tarjoaa mahdollisuuden liittää myös vanhempia Škoda-malleja kännykkään tai tablettiin.

Škoda Connect Lite mahdollistaa auton liitettävyyden myös silloin, kun aiemman vuosimallisissa autoissa ei vielä ole Škoda Connect -palveluja ja -toimintoja.

Nyt myös näiden autojen Škoda-asiakkaat voivat älypuhelimellaan päästä käsiksi autonsa tärkeisiin tietoihin ja ottaa kätevästi yhteyden Škoda-jälleenmyyjäverkostoon, saada muistutuksen lähestyvästä huollosta tai saada nopeasti lisätietoja soittamalla Škoda Asiakaspalveluun.

Katso tästä muita Škoda-juttuja.

Asiakas tarvitsee älypuhelimen lisäksi Škoda DataPlugin, joka on saatavissa alkuperäisenä Škoda-lisävarusteena.

Škoda DataPlug ja Škoda Connect Lite -sovellus otetaan käyttöön useassa Euroopan maassa. Škoda DataPlug on saatavissa koko Škoda-huoltoverkostosta.

Kuva: Skoda.

Helppo asentaa, toimii automalleissa Škoda Citigosta Škoda Superbiin

Ennen kuin Škoda DataPlug asennetaan autoon, asiakas lataa uuden, ilmaisen Škoda Connect Lite -sovelluksen iPhone-puhelimeensa Apple App Storesta tai Android-puhelimeensa Google Play Storesta, käynnistää sovelluksen ja noudattaa sen ohjeita.

Sitten asiakas liittää Škoda DataPlugin autonsa diagnoosipistokkeeseen ja luo sovelluksella Bluetooth-yhteyden DataPlugin ja sovelluksen välille.

Seuraavaksi asiakkaan on valittava ensisijainen Škoda-huoltokumppaniliike ja syötettävä oma henkilökohtainen Škoda ID -tunnuksensa, minkä jälkeen asiakas pääsee rekisteröimään tarjolla olevat palvelut käyttöönsä.

Sovelluksessa monia toimintoja ja palveluja

Škoda Connect Lite -sovellus antaa palautetta ajotavasta. Se parantaa turvallisuutta, pienentää kustannuksia ja kehittää ajotapaa.

Asiakas voi monien hyödyllisten toimintojen ohella myös pitää ajopäiväkirjaa.

Sovelluksessa on kahdeksan päätoimintoa: ‘Oma Škoda’, ‘Matkat’, ‘Tilastot’, ‘Omat haasteeni’, ‘Huoltokumppani’, ‘Pysäköintipaikka’, ‘Tankkausseuranta’ ja ‘Apua’-osio tärkeine yhteystietoineen.

 • Oma Škoda -toiminto kertoo tietoja auton kunnosta, polttoainemäärästä, huoltoväleistä ja ajetuista matkoista – eli Škoda-auton kunnosta.
 • Asiakas voi hallinnoida ja viedä matkojensa tietoja käyttämällä Matkat-toimintoa. Digitaalinen ajopäiväkirja tallentaa kaikki matkojen yksityiskohdat lähdöstä perille. PDF-tiedostovientitoiminnolla tästä hyötyy myös työmatkojen ajamisessa.
 • Tilastot-toiminnolla saa helppolukuiset kaaviot, joiden perusteella asiakas voi muuttaa ajotapaansa polttoaineen säästämiseksi.
 • Haasteeni-toiminto merkitsee hauskaa, uutta ulottuvuutta ajamiseen. Kun asiakas hyväksyy haasteen, hän kerää pisteitä ja saa palkintoja sekä voi verrata tuloksiaan muihin kuljettajiin.
 • Sovelluksen Pysäköintipaikka-toiminto auttaa löytämään pysäköidyn auton luokse takaisin.
 • Tankkausseuranta-toiminto helpottaa polttoaineen kuluseurannassa. Sen avulla asiakas tietää tankkauspaikkojen tarkat sijainnit ja tankkauskustannukset.
 • Sovellukseen tallennetaan asiakkaan ensisijaiseksi valitsema huoltokumppaniliike. Näin yhteyden ottaminen ja ajanvarausten tekeminen sujuu helpommin.
 • Jos autolla joudutaan onnettomuuteen tai jos jokin punainen varoitusvalo syttyy, sovelluksen avulla on helppo ottaa yhteys Škoda Ajoturvaan.

Myös lisälämmittimen ohjaus

Škoda Connect Lite -sovellus on ladattavissa veloituksetta sovelluskaupoista. Autoon kytkettävä DataPlug maksaa 59 euroa.

Kyseessä on kertahankinta, sillä erillisiä käyttöön tai aikaan perustuvia lisenssimaksuja ei ole.

Škoda Connect Lite mahdollistaa myös auton polttoainetoimisen lisälämmittimen käytön sovelluksella mistä ja milloin vain.

Koska muut yhteydet auton ja puhelimen välillä tapahtuvat lähiyhteydessä Bluetoothilla, tätä varten tarvitaan autoon erillinen, datayhteydellä varustettu yksikkö. Samoin kuin DataPlug, tämä dfreeeze-niminen yksikkö on saatavilla kaikista Škoda-huolloista.

Polttoainetoimisen lisälämmittimen etäkäytön Škoda Connect Lite -sovelluksella mahdollistava dfreeeze-yksikkö on suositushinnaltaan 310 euroa. Tämän päälle tulee tapauskohtainen asennuskustannus.

Asennusaika on automallista riippuen noin tunti. Dfreeeze sisältää 3 vuoden datan ja käyttölisenssin lisälämmittimen ohjaukseen. Sen jälkeen lisälämmittimen etäkäytön lisenssi ja dataliittymä maksaa noin 20 euroa vuodessa.

DataPlug toimii seuraavissa Škoda-automalleissa:

 • Škoda Citigo (viikon 41/2011 jälkeen valmistetut autot)
 • Škoda Fabia (viikon 13/2010 jälkeen valmistetut autot)
 • Škoda Roomster (viikon 13/2010 jälkeen valmistetut autot)
 • Škoda Rapid (viikon 27/2012 jälkeen valmistetut autot)
 • Škoda Yeti (viikon 18/2009 jälkeen valmistetut autot)
 • Škoda Karoq (viikon 45/2017 jälkeen valmistetut autot)
 • Škoda Octavia (viikon 45/2008 jälkeen valmistetut autot)
 • Škoda Superb (viikon 13/2008 jälkeen valmistetut autot)

Škoda Connect Liten hyötyjen yhteenveto:

 • Škoda DataPlug on helppo asentaa aiemmanvuosimallisiin autoihin
 • Kuljettaja pääsee käsiksi autonsa tietoihin älypuhelimen ja Škoda Connect Lite -sovelluksen kautta
 • Ajotavan analysointi parantaa taloudellisuutta
 • Ajopäiväkirjatoiminto ja polttoaineen kokonaiskulutuksen näyttö
 • Yhteys Škoda-verkostoon

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here