Nuorilla kuljettajilla taas huimia ylinopeuksia eri puolilla Suomea

Arkistokuva. Kuva: Poliisi

Suomessa on taas ajettu viikonloppuna kovia nopeuksia eri puolilla maata. Poliisi on perustellustikin hyvin huolissaan kevään hurjasteluista.

Esimerkiksi Pohjanmaan poliisi on joutunut jälleen puuttumaan lukuisiin törkeisiin ylinopeuksiin viikonlopun aikana Vaasan lähiseudulla.

Perjantain ilta-/yövuorossa esiin tulleet tapaukset:

  • Poikkeuslupakortilla liikenteessä ollut alle 18-vuotias henkilö kuljetti autoa 144 km/h nopeudella alueella, jossa rajoitus oli 100 km/h.
  • Kilpa-ajoa kahden kuljettajan kesken. Toinen käytti nopeutta 178 km/h ja toinen 173 km/h alueella, jossa nopeusrajoitus oli 100 km/h.
  • Moottoritiellä nuorehko mies käytti 170 km/h nopeutta alueella, jossa nopeusrajoitus oli 120 km/h.
  • Moottoripyöräilijän nopeus keula pystyssä ajaen 83 km/h alueella, jossa nopeusrajoitus oli 50 km/h.

Lauantain ilta-/yövuorossa esiin tulleen tapaukset:

  • Moottoritiellä kilpa-ajoa kahden henkilön kesken. Toinen käytti nopeutta 194 km/h ja toinen 180 km/h alueella, jossa nopeusrajoitus oli 120 km/h.
  • Nuorehko mies käytti 150 km/h nopeutta alueella, jossa nopeusrajoitus 100 km/h.

Myös Torniossa kovia nopeuksia

Jälleen lähti kolmelta nuorelta kuljettajalta ajokortti kuivumaan lauantai-iltana Torniossa. Nuoret olivat iältään alle parikymppisiä ja he kaikki syyllistyivät vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan ajamalla kovaa ylinopeutta.

Yhdellä kuljettajalla oli kortti ehtinyt olemaan vasta reilun viikon inssin jälkeen.

Sakon lisäksi poliisi määräsi kaikki kuljettajat väliakaiseen ajokieltoon. Ylitykset olivat lähes 50 km/h yli sallitun nopeuden.

Ajokieltoon määrätyn on luovutettava ajokorttinsa poliisille heti ja ajokiellon päättymisen jälkeen ajo-oikeus alkaa vasta sitten kun poliisi on palauttanut ajokortin.

Halikko

Halikossa liikennepoliisin partio mittasi moottoritiellä kahdelle nuorelle mieskuljettajalle kovia nopeuksia sunnuntain puolella pimeään aikaan tien ollessa kostea.

Toisen auton nopeus oli 220 km/h ja toisen auton 175 km/h.

Molempia kuljettajia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja heidät määrättiin tapahtumapaikalla väliaikaiseen ajokieltoon. Kuljettajat kiistivät kilpa-ajon keskenään.

Riihimäki

Parikymppisten miesten kilvanajo päättyi poliisin haaviin lauantaina illalla Riihimäellä tien 130 ja Meijerintien risteyksen tuntumassa. Kumpaakin kilpaa ajanutta epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mitatut nopeudet olivat 136 km/h nopeusrajoituksen ollessa 60 km/h.

Parikymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen kuljettamalla henkilöautoa lauantaina illalla tiellä 130 Riihimäen Herajoella 136 km/h nopeudella nopeusrajoituksen ollessa 60 km/h.

Poliisi huolissaan

Poliisi on huolissaan kevään aikana ilmi tulleiden tapauksien suuresta lukumäärästä sekä teoissa käytetyistä suurista nopeuksista.

Poliisi tutkii tekoja liikenneturvallisuuden vaarantamisina ja vakavina piittaamattomuuksina tai törkeinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina. Kuljettajat on määrätty tekojensa vuoksi väliaikaisiin ajokieltoihin.

Katso tästä  muut kaahaamisjutut.

Teoissa käytetyillä nopeuksilla ajoneuvojen kuljettajat eivät vaaranna pelkästään omaa tai kyydissä olevan henkilön henkeä ja terveyttä, vaan he vaarantavat myös kaikkien muiden liikenteessä liikkuvien turvallisuuden. Poliisi jatkaa aktiivista nopeusvalvontaansa tieliikenteen turvallisuuden lisäämiseksi.

Edelleen poliisi peräänkuuluttaa nuorten vastuuta muista kyydissä olijoista ja tiellä liikkujista. Kokematon kuljettaja ja auto täynnä väkeä yhdistettynä kovaan ylinopeuteen, on erittäin huono yhdistelmä

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. Ei auta kuin koventaa rangaistuksia. 2-vuodeksi kortti pois ja passitus psykiatrille. Kasvatuksen laiminlyönti tulee esiin. Hurjasteliat vankilaan ennen kuin joku kuolee.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here