Nuorella mopoilijalla oli melkein kaikki pielessä

Poliisipartio havaitsi keskiviikkoiltana Rovaniemen Korkalovaaran alueella mopoilijan, joka ajoi mopoaan keula ylöspäin nostettuna. Mopon kuljettaja huomasi poliisipartion, jonka jälkeen hän laski moponsa keulan alas ja jatkoi moponsa ajamista normaalisti.

Poliisi päätti kuitenkin poikkeuksellisen ajotavan vuoksi tarkistaa mopoilijan ajokunnon. Mopon kuljettaja ei kuitenkaan noudattanut poliisin antamaa pysäytysmerkkiä, vaan hän kiihdytti moponsa vauhtia tarkoituksenaan päästä poliisipartiota karkuun. Poliisi sai kiinni mopoilijan lyhyeksi jääneen pakomatkan jälkeen.

Mopon kuljettajaksi todettiin alle 15-vuotias nuori. Hän kertoi poliisipartiolle pakenemisensa syyksi mm. sen, ettei hänellä ole mopon kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta.

Poliisipartio tarkisti myös nuoren kuljettaman mopon, jossa todettiin olevan siihen kuulumaton rekisterikilpi, ja kaiken lisäksi mopon todettiin olevan rakenteiltaan säännösten vastainen eli ns. viritetty mopo.

Nuoren käyttämä mopo takavarikoitiin ja se toimitettiin poliisilaitokselle odottamaan jatkotoimenpiteitä.

Koska mopoilija on alle 15-vuotias, hänen asemansa ilmoituksessa on rikolliseen tekoon epäilty. Rikosnimekkeet ilmoituksessa ovat kuitenkin törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen sekä kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

Poliisi haluaa muistuttaa, varsinkin nuoria, että ns. viritetyllä mopolla ajaminen on erityisen vaarallista ja siihen liittyvät seuraukset ovat merkittäviä. Jos mopo todetaan rakenteisiin tehtyjen muutosten jälkeen esim. kevytmoottoripyöräksi, niin poliisi ilmoittaa siitä liikenne- ja viestintävirasto Traficomille ja liikennevakuutuskeskukselle, joka pääsääntöisesti määrää kevytmoottoripyörälle todetuksi kulkuneuvolle mm. vakuutusseuraamuksia.

Pohjanmaan poliisi poisti rekisterikilvet 80:ltä mopolta

91 km/h kulkeneessa mopossa ei ollut kunnon jarruja — poliisi takavarikoi mopon!

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

2 KOMMENTIT

  1. Uutisessa on virheellistä tietoa, sillä lainsäädäntö muuttui pari vuotta sitten seuraamusmaksujen osalta viritetyillä laitteilla ajaessa. Selkeistä ylityksistä tulee rangaistuksena yleensä päiväsakkoja, mutta vero tai vakuutusseuraamuksia ei voi lain mukaan tulla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän