Nokian Renkaiden Yhdysvaltojen tehtaan henkilökunta kouluttautuu Venäjällä ja Suomessa

Kuva: Nokian Renkaat.

Ensimmäinen ryhmä Nokian Renkaiden uuteen Pohjois-Amerikan tehtaaseen rekrytoituja työntekijöitä on lähtenyt kuusiviikkoiselle opintomatkalle yhtiön Venäjällä ja Suomessa sijaitseviin tuotantolaitoksiin.

Intensiivisen koulutusjakson aikana Daytonin-tehtaan tiimi kartuttaa taitoja, joita tarvitaan renkaiden valmistamisessa. Pian yhtiön ensimmäisessä pohjoisamerikkalaisessa tehtaassa aloitetaan tuotantoprosessien ylösajo, ja kaupallisen tuotannon on määrä alkaa vuonna 2020.

Suurin osa työntekijöistä koulutetaan Venäjällä lähellä Pietaria sijaitsevassa Nokian Renkaiden tuotantolaitoksessa, jonka pitkälle automatisoidut koneet muistuttavat läheisesti Daytoniin tulevaa, entistä kehittyneempää tuotantoteknologiaa.

Matkaan kuuluu myös kulttuurillisia kokemuksia ja perehtymistä työntekijälähtöiseen yrityskulttuuriin. Osa työntekijöistä saa koulutusta myös Nokian Renkaiden tehtaalla Nokialla.

Samaan aikaan kun suurin osa tehtaan käyttöönottoon osallistuvasta tiimistä matkustaa Eurooppaan saamaan oppia, joukko insinöörejä, asentajia ja tuotannon henkilöstöä jää Daytoniin ottamaan käyttöön ja testaamaan huippuluokan tuotantokoneita.

Yhteisö etusijalla

Tiiviin kuukauden mittaisen perehdytysjakson aikana käyttöönottotiimi on osallistunut myös useisiin hyväntekeväisyyshankkeisiin.

Työntekijät ovat tukeneet paikallisyhteisöjä muun muassa osallistumalla puistojen ja eri järjestöjen tilojen maisemointi- ja kunnostustöihin sekä avustamalla kodittomia ja huono-osaisia auttavaa We Care -järjestöä tilapäismajoituksen järjestämisessä.

Lisäksi työntekijät ovat kunnostaneet ja lahjoittaneet polkupyöriä vähävaraisten perheiden lapsille osana yhteistyötä We Caren kanssa.

Nokian Renkaat on myös perustanut työntekijävetoisen lahjoituskomitean, joka arvioi mahdollisuuksia tukea yleishyödyllisten järjestöjen toimintaa.

Rekrytoinnin toinen vaihe

Myöhemmin tänä vuonna Nokian Renkaat aloittaa Daytonin-tehtaan rekrytoinnin toisen vaiheen. Lopulta huippuluokan tehtaassa renkaita valmistaa kaikkiaan noin 400 työntekijää.

Daytonin-tehdas on tärkeä osa Nokian Renkaiden kasvustrategiaa, jonka tavoitteena on kaksinkertaistaa myynti Pohjois-Amerikassa vuoteen 2023 mennessä.

www.nokianrenkaat.fi/DaytonFactory

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here