Nissan Leafin erikoismallin toimintamatka on 385 km

Kuva: Nissan.

Nissan kehittää Leaf-sähköautomallistoaan julkistamalla kaksi uutta Leaf 3.Zero ‑malliversiota.

Leaf 3.Zero tuo Euroopan sähköautoperheeseen uutuutena 8-tuumaisella näytöllä varustetun tietoviihdejärjestelmän, joka mahdollistaa uudet yhteyspalvelut, kuten ovelta-ovelle-navigoinnin.

Euroopassa myytävään uuteen Leaf 3.Zeroon on saatavissa myös täysin uusi, parannettu NissanConnect EV ‑sovellus.

Leaf 3.Zero on varustettu 40 kWh:n akulla. Uutuusmallin uudet korivärit ja väriyhdistelmät tuovat myös Leaf-mallien ulkomuotoon lisää valinnanvaraa. Leaf 3.Zeron tilauskirjat on avattu.

Nissan Leaf 3.Zero e+ Limited Edition tarjoaa enemmän tehoa – 217 hv – ja pitemmän, jopa 385 kilometrin* toimintamatkan yhdellä latauksella.

Rajallisen tuotantomäärän (vain 5000 autoa Euroopassa) erikoismalli on tilattavissa Euroopassa 9. tammikuuta alkaen.

Japanissa julkistettu Leaf 3.Zero e+ Limited Edition on tällä viikolla näytteillä Las Vegasin CES-elektroniikkamessuilla.

Kuva: Nissan.

Leaf 3.Zero e+ Limited Edition ‑version sydämenä on Nissanin Intelligent Power ‑filosofian mukainen uusi akku, jonka energiatiheys on kasvanut 25 prosenttia ja energianvarastointikapasiteetti 55 prosenttia.

Entistä tehokkaampaan akkuun on saatu innovatiivisen suunnittelun ja älykkään toteutuksen ansiosta mahtumaan 288 kennoa 40 kWh:n akun 192 kennon sijasta.

Tien päällä Leaf 3.Zero e+ Limited Editionin uusi 62 kWh:n akku takaa 40 prosentin pitemmän toimintamatkan kuin Leaf 3.Zeron 40 kWh:n akku. Se tarkoittaa yli sataa lisäkilometriä.

Uudet Leaf 3.Zero ‑mallit on varustettu e-Pedal- ja ProPilot-järjestelmillä. Nämä paljon kiitosta saaneet älykkään ajamisen teknologiat todellakin mullistavat ajokokemuksen.

e-Pedal mahdollistaa liikkeellelähdön, kiihdyttämisen, hidastamisen ja pysähtymisen pelkkää kaasupoljinta käyttämällä taaten siten saumattoman ja tasaisen ajotuntuman ja ajonopeuden optimaalisen hallinnan.

ProPilot on kuljettajaa avustava järjestelmä, joka toimii moottoritien tyyppisillä teillä, joissa vastakkaisiin suuntiin liikkuva liikenne on erotettu jakajalla.

Se pysäyttää auton tarvittaessa, lähtee liikkeelle uudelleen ja pitää auton kaistan keskellä automaattisesti. ProPilot toimii yhtä hyvin matka-ajossa suurilla ajonopeuksilla kuin hitaammin soljuvassa, ruuhkaisessa liikennevirrassakin vähentäen kuljettajan rasittumista ja parantaen ajovarmuutta.

Nissan myöntää Leaf 3.Zeron ja Leaf 3.Zero e+ Limited Editionin akuille kahdeksan vuoden / 160 000 km:n takuun kuin kaikkien muidenkin Leaf-versioiden akuille.

Leaf 3.Zeron lähtöhinta on 42 200 € ja Leaf 3.Zero e+ Limited Editionin hinnoittelu alkaa 48 200 eurosta.

Leaf 3.Zeron toimitukset asiakkaille on tarkoitus aloittaa toukokuussa 2019. Leaf 3.Zero e+ Limited Editionin asiakastoimitukset käynnistyvät kesällä.

* Nissanin etukäteen arvioima WLTP-testisyklin mukainen toimintamatka. Leaf 3.Zero e+ Limited Editionin lopulliset tyyppihyväksytyt toimintamatkatiedot saadaan myöhemmin vuoden 2019 aikana.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here