Niclas Grönholm ehti jo juhlia voittoa rallicrossin MM-sarjan avauksessa — kisan jälkeen tuomaristo pudotti hänet kakkoseksi

Niclas Grönholm oli lähellä ottaa uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton kauden avauksessa Abu Dhabissa, mutta tuomariston langettama aikasakko pudotti inkoolaisen finaalin kakkoseksi.

GRX Taneco Teamin Hyundaita kuljettava 22-vuotias Grönholm ehti jo tuulettaa voittoaan podiumilla, mutta juhlinta himmeni tuomariston päätöksen jälkeen. Aikasakko tuli Grönholmin osuttua edellä ajaneen Kevin Hansenin takapuskuriin, jonka seurauksena Grönholm pääsi tuikkaamaan ohi ja katoamaan maisemaan.

– Harmittaa kyllä lievästi sanottuna todella perusteellisesti. Mielestäni tuo oli aivan normaali kisatilanne, joita näissä kahinoissa sattuu kaiken aikaa. Ilmeisesti tuomaristo arvioi sen oleva liian ratkaisevaa voiton kannalta, vaikka olin tänään kyllä selvästi Hansenia nopeampi, Grönholm summasi.

Grönholm on ollut urallaan parhaimmillaan finaalissa seitsemäs, joten nyt voitto olisi todella maistunut. Rangaistuksesta huolimatta nuorukainen oli kuitenkin ensimmäistä kertaa podiumilla ja palkintona oli uran paras sijoitus.

– Finaalissa sain hyvän startin ja kisa kulki Hansenin kanssa koettua tilannetta lukuun ottamatta hienosti. Semifinaalin jälkeen olin hiukan epävarma autosta, kun siinä takapyörä sai kovan tällin. Auto pelasi kaiken puolin kuitenkin hienosti. Kaikesta huolimatta tämä antoi jatkoa ajatellen valtavasti boostia koko tiimille. Meillä on voittovauhti olemassa, Grönholm arvioi.

GRX Taneco Team osallistui kauden avaukseen kolmella Hyundai i20 Supercarilla kuljettajinaan Niclas Grönholm, venäläinen Timur Timerzyanov ja latvialainen Reiniss Nitisš. Kaikki kolme ylsivät semifinaalivaiheeseen, mikä sai tiimipomo Marcus Grönholm tyytyväiseksi.

– Todella hyvä viikonloppu Niclakselta, joka pystyi ajamaan kaikissa erissä kärkivauhtia. Semifinaalissa kytkin pääsi luistamaan, mutta niin vain poika nousi eränsä voittajaksi. Tottakai tuo voiton menettäminen harmittaa, mutta vauhti koko tiimillä on kunnossa ja lupaa kyllä hyvää jatkon suhteen. Meidän kalustolla kuljettajamme pystyvät ajamaan voitoista, Marcus Grönholm kommentoi poikansa Niclaksen ja tallin menestystä.

– Auto kehitystyö on onnistunut ja pojat ovat painaneet huippuduunia. Suuri kiitos koko tiimille tästä menestyksestä, Grönholm päätti.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu 27. -28.4. Barcelonassa.

Rallicrossin MM-sarjan Abu Dhabin Kisa

  1. Kevin Hansen
  2. Niclas Grönholm
  3. Liam Doran
  4. Janis Baumanis
  5. Krisztian Szabo
  6. Timo Scheider

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!