Nesteen uusiutuvilla tuotteilla aikaansaatiin 9,6 miljoonaa tonnia pienemmät ilmastopäästöt globaalisti vuonna 2019

Vuonna 2019 Nesteen uusiutuvat tuotteet auttoivat asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä yhteensä 9,6 miljoonalla tonnilla* useilla maantieteellisillä markkinoilla, todetaan Nesteen tiedotteessa.

Määrä vastaa 1,5 miljoonan keskiverto-EU-kansalaisen vuosittaista hiilijalanjälkeä (lähde: Maailmanpankki) tai 3,5 miljoonan henkilöauton poistamista vuodeksi liikenteestä.

Painopiste kapasiteetissa, innovaatiossa ja yhteistyössä

Neste pyrkii myös laajentamaan globaalia asemaansa jäte- ja tähderaaka-aineissa. Vuonna 2019 uusiutuvien jäte- ja tähderaaka-aineiden osuus Nesteen käyttämistä uusiutuvista raaka-aineista oli 80 prosenttia.

Yhtiö investoi myös uusien skaalautuvien tulevaisuuden raaka-aineiden ja tarvittavien teknologioiden etsimiseen nykyisten raaka-ainelähteiden ulkopuolelta.

Neste on jo yli kymmenen vuoden ajan kasvattanut uusiutuvien tuotteidensa kokonaisvolyymiä. Yhtiön vuotuinen jalostuskapasiteetti on nykyisin 3 miljoonaa tonnia uusiutuvia tuotteita jalostamoillaan Suomessa, Alankomaissa ja Singaporessa.

Näistä 3 miljoonasta tonnista Nesteen vuosittainen uusiutuvan lentopolttoaineen kapasiteetin osuus on tällä hetkellä 100 000 tonnia.

Katso tästä muita juttuja uusiutuvasta dieselistä.

Singaporen laajennus vuonna 2022 kasvattaa Nesteen uusiutuvien tuotteiden vuotuisen kokonaiskapasiteetin lähes 4,5 miljoonaan tonniin. Uusiutuvan lentopolttoaineen osuus vuotuisesta kokonaiskapasiteetista tulee olemaan yli miljoona tonnia vuonna 2022.

*) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2009/28/EY) mukainen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here