Nesteen mobiilimaksaminen toimii nyt myös koko Baltiassa

Neste laajentaa mobiilimaksamista Baltiaan. Vuonna 2017 Suomen markkinoille lanseerattu mobiilisovellus, Neste-äppi, tuotiin aiemmin tänä vuonna Viroon ja Latviaan. Lokakuun 2020 aikana se tuodaan myös Liettuan autoilijoiden käyttöön, todetaan Nesteen tiedotteessa.

– Maksamisen helppous on asiakaskokemuksen kannalta yhä keskeisemmässä roolissa tänä päivänä. Esimerkiksi Neste-äpin avulla tankkauksen ja autopesun voi maksaa puhelimella nousematta autosta. Mobiilimaksamisen suosio on kasvanut Nesteen asiakkaiden keskuudessa vahvasti vuonna 2020. Käyttäjämäärät kasvoivat tammi-syyskuussa jopa 117 % eli kaksinkertaistuivat viime vuodesta. Neste-äpin käyttäjäkunnasta jo 25 % koostuu Viron ja Latvian autoilijoista. Maksamisen helppouden rinnalla myös turvallisuus- ja hygieniatekijät ovat erityisesti tänä vuonna kasvattaneet merkitystään, sanoo Nesteen Dennis Stolt.

Koronatilanteella on vaikutusta ‒ joka neljäs suomalainen käyttää mobiilimaksamista aktiivisemmin

Neste teetti syyskuussa 2020 kyselyn* tuhannelle suomalaiselle. Tulosten mukaan lähes 40 % käyttää arjessaan mobiilimaksamista, esimerkiksi verkko-ostoksissa tai rahan siirrossa. Yleistyneeseen mobiilimaksamiseen alle 35-vuotiaiden keskuudessa vaikuttaa eniten helppous. Vallitseva koronatilanne on myös lisännyt puhelimella maksamista.

– Kyselyymme vastanneista mobiilimaksutapaa käyttävistä jopa 27 % kertoi koronatilanteen vaikuttaneen joko merkittävästi tai jonkin verran useammin puhelimen valitsemiseen ensisijaisena maksutapana. Auton tankkauksen mobiilisti maksavista 42 % käyttää kyseistä maksutapaa aiempaa useammin. Myös tuore globaalin maksamisen tutkimus** kertoo, että digitaalisten maksukanavien käyttö on vallitsevan koronatilanteen vuoksi kasvanut 53 %. Tutkimuksen mukaan yli kolmasosa luottokortin omistajista on lisännyt korttinsa johonkin mobiililompakkoon. Neste-äpin avulla voimme tarjota turvallisen ja helpon maksutavan, jonka myötä kortti- ja käteismaksaminen vähenevät entisestään, sanoo Stolt.

*) IRO Research Oy:n Tuhat suomalaista -tutkimus toteutettiin valtakunnallisena kuluttajapaneelina aikavälillä 22.-30.9.2020. Kyselyyn vastasi valtakunnallisesti 1 000 suomalaista kuluttajaa.

**) Capgemini, World Payments Report 2020, vastaajamäärä 8 604 kuluttajaa globaalisti: https://worldpaymentsreport.com/

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here