Nämä 39 autoa ovat ehdokkaina Vuoden Auto Suomessa -äänestyksessä

 

31.10.2017 15.45

 

Auto- ja liikennetoimittajien Vuoden Auto Suomessa 2018 -palkinnosta kilpailee peräti 39 uutuusmallia. Edustettuna on 27 eri merkkiä.

Onko se pieni ja trendikäs katumaasturi? Entä järkevä ja tasapainoinen perheauto? Vai viekö uudenlainen urheilullisuus koko potin?

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n yli sata journalistia valitsevat vuoden tärkeimmän uutuusmallin jo neljäntenä vuonna peräkkäin.

Tänä vuonna äänestyksen ensimmäiselle kierrokselle muodostui todellinen uutuustulva, sillä mukaan saatiin kaikkiaan 39 uunituoretta automallia.

 

Kun toiselle kierrokselle pääsee vain kuusi ehdokasta, äänestäjillä on edessään poikkeuksellisen haastava tehtävä, todetaan Auto- ja liikennetoimittajien tiedotteessa.

Ehdokkaat jakautuvat miltei kaikkiin olemassa oleviin autoluokkiin, ja joukossa on lukuisia aivan viime hetkellä maahan saapuneita malleja. Aiempien vuosien tapaan ehtona on, että autot ovat äänestyshetkellä myynnissä Suomessa.

Kialla on eniten malleja mukana äänestyksessä, peräti neljä mallia. Muita useamman mallin merkkejä ovat Opel (3 kpl), Renault (3), Volkswagen (3), BMW (2), Seat (2) ja Suzuki (2),

Auton uutuusarvon ohella raatilaisten tärkeinä valintaperusteina ovat rahalle saatava vastine sekä muut ominaisuudet, kuten ajettavuus, mukavuus, tilat, tekninen edistyksellisyys sekä ympäristöystävällisyys. Eikä muotoilun merkitystäkään pidä unohtaa.

Kuusi finaalikierrokselle päässyttä ehdokasta, joiden joukosta Vuoden Auto Suomessa 2018 valitaan, julkistetaan marraskuun 23. päivänä. Tällöin alkaa toinen äänestyskierros: mikä hyvistä autoista onkaan se kaikkein paras?

Voittaja julkistetaan Auto- ja liikennegaalassa joulukuussa

Auto- ja liikennetoimittajien äänestyksen tulokset julkistetaan joulukuun 13. päivänä järjestettävässä gaalassa, johon Suomen itsenäisyyden juhlavuosi tuo mukanaan uutta sisältöä nimeä myöten.

Aiemmin Vuoden Auto Suomessa -gaalana tunnettu juhla kokoaa nyt entistä laajemmin autoalan edustajien ohella myös liikenneväkeä yhteiseen tapahtumaan. Gaalan toisena pääpalkintona jaetaan tunnustus Vuosisadan Liikenneteko -yleisöäänestyksen voittajalle.

Auto- ja Liikennegaalasta eli AuLi-gaalasta näytetään runsaan puolen tunnin kooste MTV3-kanavalla Aulin nimipäivänä 16.12. klo 14.30 alkaen.

Vuoden Auto Suomessa 2018 -ehdokkaat ovat

Alfa Romeo Stelvio
Audi Q5

BMW 5-sarja
BMW X3

Citroën C3

Fiat Tipo
Ford Fiesta

Honda Civic
Hyundai i30

Jeep Compass

Kia Picanto
Kia Rio
Kia Stonic
Kia Stinger

Land Rover Discovery
Lexus LC 500h

Mazda CX-5
Mini Countryman

Nissan Micra

Opel Crossland X
Opel Grandland X
Opel Insignia

Peugeot 5008
Porsche Panamera

Range Rover Velar
Renault Zoe
Renault Scénic/Grand Scénic
Renault Koleos

Škoda Kodiaq
Seat Ibiza
Seat Arona
Subaru XV
Suzuki Ignis
Suzuki Swift

Toyota C-HR

Volkswagen Polo
Volkswagen T-Roc
Volkswagen Arteon
Volvo XC60

<br

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here