Naiset ovat miehiäkin laiskempia tarkastamaan renkaiden ilmanpaineet

5.5.2018   18.55

Suomalaisista suurin osa (58 prosenttia) mittaa renkaiden ilmanpaineen vähintään kerran puolessa vuodessa. Kuitenkin peräti 26 prosenttia kertoo, ettei tarkasta koskaan tai juuri koskaan, todetaan Lähitapiolan tiedotteessa.

Miesten ja naisten välillä on isoja eroja ilmanpaineen mittauksessa.  Miehistä puolet tarkistaa ilmanpaineen vähintään 2-3 kuukauden välein, mutta naisista niin tekee vain joka viides.

– Syynä on joko laiskuus, välinpitämättömyys tai se, että ei osata käyttää rengaspainemittaria eikä oikein kehtaa suorittaa toimenpidettä, josta on epävarma. Kannattaa olla rohkea ja pyytää apua. Kyllä huoltoasemalta aina joku kokenut autoilija löytyy, joka voi opastaa asiassa, Lähitapiolan liikenneturvallisuuden johtava asiantuntija Markus Nieminen kehottaa.

Autoilijan tarkastuslista – tee nämä säännöllisesti

  1. Seuraa renkaan kulumista. Kuluuko rengas tasaisesti koko kulutuspinnasta vai kuluuko se enemmän vain toisesta reunasta? Säädätä tarvittaessa pyörien asentokulmat oikeaksi autokorjaamolla.
  2. Tarkasta ilmanpaine säännöllisesti vähintään parin kuukauden välein rengaspainemittarilla.
  3. Tiedätkö renkaittesi iän? Renkaan valmistusvuoden ja kuukauden voi lukea renkaan kyljestä. Jos renkaan ikä lähentelee 10 vuotta, ne tuskin ovat enää turvalliset jokapäiväiseen liikkumiseen.

Tulokset saatiin LähiTapiolan tilaamasta Arjen katsaus –kyselytutkimuksesta. Tutkimuksen toteutti TNS Kantar 2.-8. maaliskuuta. Kyselyyn vastasi 1006 ihmistä, ja he edustavat maamme 15-74-vuotiasta väestöä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän