Mopoilijan pakomatka päättyi taas kerran tyypilliseen tapaan

8.9.2018 10.20

Poliisi tiedottaa usein mopoilijoiden yrittävän ajaa poliisia karkuun. Usein pakomatka päättyy mopoilijan kaatumiseen. Niin kävi myös eilen illalla Kiimingissä.

Poliisin tiedotteen mukaan moottoripyöräpoliisi yritti eilen illalla kello 21.50 aikaan Kiimingissä pysäyttää mopoilijaa. Tämä ei kuitenkaan noudattanut pysäytysmerkkiä, vaan lähti pakoon. Mopoilija pyrki karistamaan moottoripyörän kannoiltaan tuloksetta.

Useiden kilometrien pakomatkan aikana mopoilija rikkoi poliisin mukaan toistuvasti liikennesääntöjä ajamalla vastaantulevan liikenteen puolta, ajamalla vastoin punaista liikennevaloa, sekä käyttämällä parhaimmillaan noin 80 kilometrin tuntinopeutta.

Ajo päättyi lopulta mopoilijan menetettyä ajokkinsa hallinnan ja kaaduttua.

Mopon kyydissä ollut matkustaja loukkasi kaatumisessa jalkansa. Sairaankuljetus kävi noutamassa hänet hoidettavaksi.

Suurehkojen nopeuksien vuoksi poliisi katsoi, että kulkuneuvo ei enää täytä mopon määritelmää, vaan se on katsottava moottoripyöräksi

Poliisin mukaan kuljettajalla oli mopolla ajamiseen oikeuttava ajokortti, mutta koska ajokki katsottiin moottoripyöräksi, ei ajokortin luokka ollutkaan enää riittävä.

Poliisi kirjasi rikosilmoituksen otsikolla törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta sekä ajoneuvorikkomus. 

Poliisi määräsi kuljettajan väliaikaiseen ajokieltoon.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here