Moottoripyöräilijä pakeni poliisia kolmatta sataa Espoossa ja Helsingissä

Kuljettaja ajoi yli 200 kilometrin tuntinopeutta 60 km/h rajoitusalueella myöhään sunnuntai-iltana. Poliisipartiot saivat kuljettajan lopulta pysähtymään.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen partio suoritti liikennevalvontaa myöhään sunnuntai-iltana Valtatie 1:lla. Partio teki havainnon merkittävää ylinopeutta ajaneesta moottoripyöräilijästä.

– Moottoripyöräilijä ei noudattanut poliisipartion pysäytysmerkkejä, vaan lähti pakenemaan ensin Turunväylää ja sitten Nupurintietä kohti Espoota, kertoo ylikomisario Aapo Isoaho.

Pakenevan seurantehtävän aikana poliisipartio mittasi moottoripyöräilijän keskinopeudeksi lähes 240 km/h alueella, jonka nopeusrajoitus oli 120 km/h. Myöhemmin kuljettaja ajoi lähes 200 km/h alueella, jonka nopeusrajoitus oli 60 km/h.

Poliisipartio menetti välillä näköyhteyden moottoripyöräilijään, mutta hänet havaittiin myöhemmin Finnoontiellä Espoossa. Moottoripyöräilijä saatiin lopulta pysähtymään Helsingin Lauttasaareen ja hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

– Onneksi tapahtuma-aikaan liikennemäärät olivat vähäisiä, eikä konkreettisia vaaratilanteita päässyt syntymään, toteaa Isoaho.

Lue tästä muita juttuja takaa-ajoista.

Esitutkinnassa nuorehko mieshenkilö on myöntänyt tapahtuman, mutta mitään järkevää syytä pakenemiselle hän ei ole osannut kertoa. Epäilty on määrätty ajokieltoon ja rikosasia siirtyy poliisilta seuraavaksi syyteharkintaan.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN  PÄIVITTÄINEN UUTISKIRJE // 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän