Mönkijän erikoiset ajolinjat herätti poliisin

31.8.2018 16.22

Haapajärvellä tapahtui torstaina ennen kello 20:tä tapahtumasarja, joka alkoi siitä, kun poliisipartio kiinnitti huomion Haapajärven taajamaan Nivalan suunnasta ajaneeseen mönkijään, jonka

vauhti oli reipasta ja ajolinjat erikoiset. 

Poliisin partio seurasi kauempaa mönkijän ajamista läpi taajaman ja edelleen Kalajoen toiselle puolelle Tiitonrannantielle, todetaan poliisin tiedotteessa.

Tiitonrannantiellä partio pääsi mönkijän kantaan ja yritti pysäyttää mönkijän pysäytysvalolla ja käyttämällä hälytyssireeniä.

Poliisin mukaan mönkijän kuljettaja ei reagoinut pysäyttämisyrityksiin toivotulla tavalla, vaan ajoi keskellä tietä estäen poliisiauton rinnalle pääsyn käyttäen korkeimmillaan noin 90 km/h nopeutta alimman nopeusrajoituksen ollessa pakenemisreitillä 40 km/h.

Mönkijä ajoi koko tien leveydellä Tiitonrannantietä edelleen suoraan Oksavalle Havelantielle, jossa noin 7 kilometrin pakenemisen jälkeen kääntyi oikealle Patotielle, jossa moottoriajoneuvojen liikkuminen on estetty puomilla.

Poliisin mukaan kuljettaja yritti kiertää puomin tien ravin kautta, mutta ei huomannut, että raviin oli kaivettu oja puomin suuntaisesti ja mönkijän matka pysähtyi ojaan ja kuljettaja jatkoi vielä lyhyen lentomatkan ohjaustangon ylitse ruohikkoon.

Mönkijälle ja kuljettajalle ei aiheutunut mainittavia vahinkoja.

Kuljettaja – paikkakuntalainen vuonna -71 syntynyt mies puhalsi alkometriin 1,42 promillea ja tulos vahvistui 1,5 promillen pintaan tarkkuusalkometrissä, tiedotteessa todetaan.

Mies oli jo valmiiksi ajokiellossa vuotta aikaisemmin ajamansa edellisen rattijuopumuksen takia.

Pakenemisreitin varrella oli liikenteessä useita jalankulkijoita ja pyöräilijöitä sekä useampia autoja tuli vastaan.

Poliisin mukaan tiellä liikkujat osasivat onneksi varautua silmittömästi pakenevaan mönkijään, kun näkivät poliisiauton vilkkuvat valot ja kuulivat hälytyssireenin.

Mönkijän kuljettaja ei näistä muista liikkujista välittänyt pätkääkään eikä hiljentänyt vauhtiaan kenenkään tiellä liikkujan vuoksi, vaan oli täysin välinpitämätön kaikkien muiden kulkijoiden turvallisuudesta, sanotaan tiedotteessa.

Poliisi otti miehen kiinni Ylivieskan poliisiasemalle.
JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here