Mika Häkkinen: Racing Point kisan yllättäjä

Mika Häkkinen käy Unibetin kolumnissaan läpi Unkarin osakilpailua, jossa Racing Point talli yllätti myönteisesti.

Eräs talli, joka on jo ehtinyt parantaa tällä kaudella, on Racing Point. Talli teki erinomaista työtä Unkarissa.

Jotkut fanit kritisoivat Lance Strollia, koska hänen isänsä omistaa tallin ja antoi hänelle mahdollisuuden tulla mukaan F1-sarjaan, mutta Lance on ennenkin hurmannut vauhdillaan.

Myös sunnuntaina hän ajoi erittäin hyvin taistellen Max Verstappenia ja Valtteri Bottasta vastaan sijoittuen lopulta neljänneksi ennen tallikaveriaan Sergio Péreziä, joka oli seitsemäs. Lance ansaitsee suitsutusta suorituksestaan.

Strategisesti ajatellen Racing Pointin menestys on tärkeää. Ensi vuonna tallin nimi vaihtuu Aston Martiniksi, ja kuuluisan brittiläisen urheiluautovalmistajan ja Mercedes-Benzin välillä on jo läheinen tekninen ja liiketoiminnallinen suhde.

Se voi tarkoittaa, että Ferrarilla ja Red Bullilla on pian vastassaan Mercedeksen ja Aston Martinin taktinen yhteistyö. Olemme jo nähneet, millaista hyötyä heidän kumppanuudestaan on. Ferrarin suorituskyky on kateissa ja Red Bullillakin on ongelmansa, ja nyt pitää Mercedeksen lisäksi lyödä Racing Point.

Tällaista Formula ykkösissä on aina ollut. Taistelussa ovat mukana sekä urheilupuoli että bisnes. Kuljettajan tehtävä on ajaa täysillä, mutta kilpa-ajon ulkopuolella tallien, osakkaiden, moottorintoimittajien ja valmistajien välisillä sopimuksilla on merkittävä vaikutus lajiin. Ferrarin ja Red Bullin pitää tehdä töitä jokaisella osa-alueella, jos he haluavat haastaa Mercedeksen jatkossa.

Mika Häkkinen, Unibet F1 Insider.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!