Mika Häkkinen: "Kuskin pitää taistella loppuun asti"

Clas von Bell

21.10.2017 15.59

Kaksinkertainen F1-sarjan mestari Mika Häkkinen ottaa Unibetin kolumnissaan kantaa mestaruustaistoon Yhdysvaltojen GP:ssä.

– Tänä viikonloppuna edessä on USA:n GP Texasin Austinissa. Minä olen varma siitä, että mestaruustaisto on yhä käynnissä, Häkkinen painotta.

Lewis Hamilton ja Mercedes ovat nauttineet fantastisesta menestyksestä, mutta kokemuksesta tiedän, että niin kauan kuin matemaattiset mahdollisuudet ovat olemassa, kisa ei ole ohi. Ferrari tekee kaikkensa tehdäkseen vahvan paluun.

– Mercedes, Ferrari ja Red Bull Racing määräävät taas tahdin, vaikkakin rata kuuluu Lewisin suosikeihin ja nykyvireen huomioiden hänet on vaikea lyödä. Kysymys kuuluu, mitä Sebastian Vettel voi tehdä asialle?

Häkkisen mukaan Ferrarilla on ollut pahoja luotettavuusongelmia, mutta myös Mercedeksen luotettavuuden pitää olla täydellistä.

– Sekä Lewisin että Sebastianin täytyy pitää keskittyminen yllä, tehdä joka viikonloppuna vahva suoritus ja edetä kisa kerrallaan.

– Luonnollisesti molempien on vaikea olla miettimättä mestaruustaistoa; kaikki muut puhuvat siitä ja kyselevät heiltä asiasta. Ainoa keino on työntää asia mielestään, keskittyä työhönsä ja maksimoida suorituskyky.

Häkkisen mukaan Ferrarille tämä on todellinen testi, joka mittaa tiimin päättäväisyyttä ja keskittymiskykyä Singaporen, Malesian ja Japanin pettymysten jälkeen.

– Nykyään tallien toiminnassa on mukana lukemattomia ihmisiä, ja jokaisen pitää panna parastaan ja yrittää saavuttaa maksimitulos. Osa haasteesta on se, ettei saa luovuttaa tämän kauden suhteen ja alkaa keskittyä ensi vuoteen.

Häkkisen mukaan on otettava seuraavanlainen asenne: ”No niin, kaverit, napataan tänä viikonloppuna kaksoisvoitto, ja otetaan sama haaste vastaan kisaviikonloppu kerrallaan.”

– Kaikki riippuu tiimin motivaatiosta ja sen kyvystä vetää yhtä köyttä kriisin keskellä.

– McLarenilla sain onnekseni työskennellä hienojen ihmisten kanssa, jotka vaativat minulta ja itseltään vain parasta.

Siihen aikaan Ron Dennis oli pomo.

Häkkisen mukaan hän piti usein kannustuspuheita ja heitti mukaan huumoriakin sanomalla jotain tämän suuntaista: ”Kuulkaas nyt, hitto vieköön, teidän on paras onnistua. Meidän on pakko voittaa.”

– Kuski ei koskaan saa luovuttaa ennen kuin mestaruustaisto on oikeasti ohi.

– Pitää olla ylpeä itsestään ja niin määrätietoinen, että näyttää kaikille, ettei ole häviäjä ja että taistelee loppuun asti. Tässä vaiheessa kautta voi olla vaikea pitää energiatasot korkealla, mutta on entistä tärkeämpää taistella ja valmistautua mahdollisimman hyvin, Häkkinen tot

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here