Mika Häkkinen kertoo, miksi Fernando Alonsoa ja Kimi Räikköstä vielä tarvitaan F1-sarjassa

6.10.2017 17.50

Mika Häkkinen kirjoittaa uudessa peliyhtiö Unibetin kolumnissaan Malesian GP:stä.

– Viime viikonlopun kilpailu Malesiassa osoitti, että Ferrari ja Red Bull ovat varsin kilpailukykyisiä ja Mercedes tietää, että taistelu on tulossa, Häkkinen toteaa.

– Ferrarin auto vaikutti nopeimmalta Sepangissa. Vaikka teknisten ongelmien takia heillä ei ollut mahdollisuuksia voittoon, Sebastian Vettelin nousu neljänneksi oli vakuuttava.

Verstappenin voitto ei yllättänyt

Max Verstappenin voitto sunnuntaina oli iloinen uutinen, mutta en ollut yllättynyt. Se oli huikea ajo, ei virheitä.

Lewis Hamilton teki mitä pystyi ja saapui maaliin hyvänä kakkosena. Mercedes tiesi, ettei heidän autonsa ole nopein, mutta he keskittyivät parhaan lopputuloksen saavuttamiseen niissä olosuhteissa.

– Mielestäni viime viikonlopun kilpailu osoitti, että monet alkavat uupumaan tässä vaiheessa kautta. Takana on 15 osakilpailua, mutta kenelläkään ei ole varaa virheisiin tai keskittymisen herpaantumiseen, Häkkinen toteaa kolumnissaan.

– Malesia on vaikea GP kuumuuden takia, ja juurikin tuosta syystä virheitä alkaa tapahtua, kun paineet kasaantuvat. Tekniset vaikeudet, jotka tuhosivat Sebastianin ja Kimin viikonlopun, osoittavat Ferrarin paineet – minkä on oltava todella turhauttavaa, tietäen kuinka kilpailukykyinen heidän autonsa on.

Uusi sukupolvi tulee esiin

– Toinen mielenkiintoinen huomio Malesiasta on uuden sukupolven, eli Stoffel Vandoornen, Esteban Oconin ja Pierre Gaslyn, esiintulo.

– Vanhemmat kuljettajat pystyvät kuitenkin tarjoamaan jotain todella arvokasta, kuten kokemusta ja ymmärrystä autosta sekä kilpailemisesta. Tämän arvoa ei pidä aliarvioida, etenkään kun tiimeillä ei ole niin paljoa aikaa tehdä testejä.

– Tämä selittää myös sen, miksi Fernando Alonsolla ja Kimillä on vielä niin paljon tarjottavaa. Sen lisäksi, että heidän statuksensa entisinä maailmanmestareina takaa merkittävän markkinointiarvon.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here