Mika Häkkinen: "Brendon Hartley on samassa tilanteessa kuin minä ollessani Lotuksella"

22.10.2017 15.59

Mika Häkkinen käsittelee Unibetin F1 Insider -kolumnissaan muun muassa Toro Rosson ensikertalaisen Brendon Hartleyn mahdollisuuksia.

– Eräs, joka aloittaa formulauransa tänä viikonloppuna, on Toro Rossolla ajava uusiseelantilainen Brendon Hartley. Siitä tulee mielenkiintoista katsottavaa.

Häkkisen mukaan moni miettii, miten nuori kuljettaja pystyy löytämään motivaation ajaa autoa, jolla ei ole realistista mahdollisuutta voittaa.

– Kun itse ajoin Lotuksella, huomasin pian, ettei autolla voitettaisi mitään. Siksi tavoite oli erilainen. Pitää tehdä maksimisuoritus sillä autolla, jota ajaa, jotta toivon mukaan isommat tiimit huomaavat sen ja sanovat: ”Tuo kaveri on hyvä. Haluamme hänet tulevaisuudessa.” Niin minulle kävi Lotuksella, ja McLaren oli yksi talleista, joka kiinnostui, Häkkinen muistelee.

– Juuri niin Hartleyn pitää yrittää tehdä Toro Rossolla. Hänelle on iso riski hypätä autoon Daniil Kvyatin kaltaisen kokeneen tallikaverin rinnalle, mutta hänen asemassaan olisin todella innoissani ja nauttisin tilaisuudesta, Häkkinen sanoo.

Häkkisen mukaan Hartleyn tavoite on päihittää tallikaveri, päästä maaliin ja toivon mukaan saada muutamia pisteitä. Sen lisäksi tiimille pitää näyttää, että osaa sopeutua autoon, antaa hyödyllistä palautetta ja puristaa hyvä suoritus.

– Kun saa tällaisen mahdollisuuden, siihen on tartuttava. Hartleyn debyytti ykkösissä lisää oman mausteensa Austinin kisaan. Viikonlopusta tulee mielenkiintoinen, Häkkinen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here