Merkittävä panostus sähköautojen latauspisteisiin

8.11.2017 21.40

Eurooppaan tulee lisää 400 nopeaan sähköauton lataukseen kykenevää latauspistettä vuoteen 2020 mennessä.

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company sekä Volkswagen Group yhdessä Audin ja Porschen kanssa ovat kertoneet Ionity-yhteishankkeestaan, jonka tarkoitus on kehittää ja toteuttaa korkean tehon latausverkosto sähköautoille Euroopassa.

Noin 400 latauspisteen rakentaminen vuoteen 2020 mennessä on merkittävää siksi, että pitkistä ajomatkoista tulee näin helpompia.

20 ensimmäisen latauspisteen rakennus alkaa jo tänä vuonna

Tänä vuonna avataan 20 latausasemaa valtateiden varsille Saksassa, Norjassa ja Itävallassa noin 120 kilometrin välein yhdessä kumppaneiden Tank & Rast, Circle K ja OMV kanssa.

Vuonna 2018 verkosto laajenee yli sataan latauspisteeseen, joista jokaisessa on mahdollista ladata erimerkkisiä autoja samanaikaisesti.

Verkostossa käytetään eurooppalaista Combined Charging System (CCS) -latausstandardia. Latausteho on jopa 350 kilowattia jokaista pistettä kohti, mikä lyhentää merkittävästi lataukseen käytettävää aikaa nykyisiin latausjärjestelmiin verrattuna.

Avoimuus kaikille brändeille sekä laaja verkosto edesauttavat tekemään sähköautoista houkuttelevampia.

Sijoittamalla verkoston kehittämiseen autovalmistajat korostavat sitoutumistaan sähköautoihin. Liittouma vaatii kansainvälistä yhteistyötä alalla sekä vahvoja kumppanuuksia.

Perustajilla – BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company ja Volkswagen Group – on yhtä suuret osuudet Ionityssä. Muut autonvalmistajat voivat auttaa verkoston laajentamisessa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here