Matkailuvaunuilijakin voi retroilla!

6.8.2018 21.59

Hymerin Eriba lisää kierroksia Suomen markkinoilla, kun Lahden Caravanmessuilla nähdään Eriba Touring -mallisarjasta kehitetyt retrohenkiset, 50-luvun American Diner -henkeen johdattelevat punainen Rockabilly ja sininen Ocean Drive.

Näiden erikoismallien historia juontaa 50-luvun lopulle, jolloin koko Hymerinkin historia alkaa.
Touring-mallisto on Hymerin toiminnan alku ja sitä on rakennettu, tekniikkaa toki kehittäen, vuodesta 1957. 

Touring-sarjassa näkyy Erwin Hymerin kädenjälki edelleen, sillä vaikutteita haettiin aikanaan lentokoneiden muodoista ja rakenteesta.

Kori on aerodynaaminen ja matala (2,26 m). Sen pituus on 4,71 metriä ja leveys 2,1 metriä. Itse korin rakenne perustuu 28-millimetrin täyssinkittyyn putkirunkoon.

Korkeutta paikallaan olevaan vaunuun saadaan kattoa nostamalla.

Lasikuitupäällysteisessä nostokatossa on 26 millimetrin polyuretaanieristys. Massa ajovalmiina nyt esiteltävissä erikoismalleissa on 965 kiloa.

Vuodepaikkoja Touringissa on kolme; takana poikittainen parivuode ja edessä on olevasta dinetistä voidaan tehdä vuode kolmannelle matkalaiselle.

Perusvarustukseen kuuluu kaksi 13 litran raikasvesisäiliötä, kasetti-wc, 70 litran jääkaappi, kaksiliekkinen liesi ja 3,5 kilowatin ilmakiertoinen lämmitys sekä pakkassuojattu vesijärjestelmä.

Talvikäyttökään ei ole poissuljettu vaihtoehto nostokaton ollessa pääosin ala-asennossa. Vaunussa on myös energiaa säästävä led-valaistus.

Lahden Caravanmessuilla ensi-illassa olevien vaunujen perusvarustusta on nostettu hieman Suomeen sopivammaksi: mukana ovat sähköpaketti 80 Ah akulla, lämminilmakierto, 5 litran lämminvesivaraaja, suihku sekä AL-KO:n ajonhallintajärjestelmä.

Retromalliston perushinta on Suomessa reilut 29 000 euroa.

Hymer-Eriba matkailuvaunujen maahantuonti Suomeen alkoi tauon jälkeen mallivuoden 2018 aikana Best-Caravan Oy:n toimesta.

Hymerin valmistamia Eriba vaunuja myydään nyt kuudessa toimipisteessä ympäri Suomen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän