Marietta-autoililjan terveiset motoristeille ja rekkakuskeille!

Marietta-lukijamme lähestyi Autotodayta oheisella kirjoituksella. Kipinä tekstin kirjoittamiseen syntyi päivän moottoripyörän ja traktorin kolarista.

1) Tänään oli Autotodayssa uutinen onnettomuudesta, jossa traktori oli kääntynyt moottoripyöräilijän eteen. Traktoristi ei ollut nähnyt motoristin tulevan.

Autoilijana sanon, että kun monet motoristit ajavat huomattavaa nopeutta ja ovat monesti kaukana maanteillä melko näkymättömiä joko tumman värityksensä tai tien mutkikkaan muodon ym. takia, niin syntyy paljon vaaratilanteita, joissa autoilija kokee motoristin tulevan eteen yhtäkkiä kuin tyhjyydestä.

Usein autoilijana tullessani kolmion takaa esimerkiksi Hanko-Hyvinkää-tielle ( tie 25) ketään ei näy missään, ja yhtäkkiä loivan mäen takaa saattaa tulla motoristi joko sallittua 80 km/h tai usein ylinopeutta ajaen.

Moottoripyöräilijöiden pitäisi henkeänsä suojellakseen ajaa oikeasti hiukan alinopeutta, mikä ei heidän mielestään varmaan mitenkään sovi.

On melkein sääntö, että kun ajan henkilöautolla 80 km/h (siis korkeinta sallittua nopeutta siinä kohtaa), niin jokainen takanani ajava motoristi ohittaa tai suunnittelee ajavansa ohitseni, kun tulee sopiva suoran tien pätkä.

2) Sama asia koskee rekka-autoja. Monet rekkakuskit eivät näytä sietävän sitä, että heidän autonsa edellä ajaa joku henkilöautolla suurinta sallittua nopeutta. Tämä toistuu useimmilla kauppareissuillani Nummelasta kotiini palatessani.

Olen monelle sanonut, että ”rekat jahtaavat”. Monesti talvella kotiin ajaessani hyvinkin liukkaalla kelillä jotkut rekkakuskit takanani ovat ajaneet lähelle autoani ja väläytelleet pitkiä valoja yrittäen kirittää ajoani.

En ole voinut väistää liukkaille bussipysäkeille, koska autoni olisi saattanut alkaa siinä luisua ja pyöriä ja olisin voinut kuolla rekan alle. Minun on vain ollut pakko painaa kaasua ja pysyä tiellä. Ja tietenkin rukoilla … säilyäkseni hengissä.

En huvikseni todellakaan viivyttele näiden jättirekkojen edessä ( olivatpa ne sitten suomalaisia tai ulkolaisia, sitä en tiedä).

Ylämäissä, jolloin niiden vauhti hiukan vähenee, yritän saada niihin niin paljon välimatkaa kuin mahdollista. Ja ennen kuin käännyn pikkutielle, alan näyttää vilkkua jo monta sataa metriä aiemmin, että eivät aja päälleni. Useimmat rekat ajavatkin sitten siinä kohtaa alamäkeä ohitseni, vaikka siinä on kaksi keskiviivaa ohituskieltoa.

Tämä siis liikenteen todellisuudesta omalla kohdallani.

Marietta-autoilija

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. Kirjoitus on totta joka puolella maata, mutta tilannetta pahentaa jos ajat oman mittarin mukaan sitä sallittua 80 kmt, niin todellinen nopeus onkin n.74 kmt jopa alempi silloin olet todella tien tukkona, kannattaa tarkistaa mittarin tarkkuus vaikka navigaattorilla.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here