MANin pakettiauto on saapunut Suomeen

14.6.2018 08.30

Maaliskuussa virallisesti lanseerattu MAN TGE -mallisto on nyt Suomessa. Maahantuojan mukaan suosituin malli on etuvetoinen automaattivaihteistolla varustettu pakettiautomalli. 

TGE-mallisto on käytännössä MAN-merkkinen VW Crafter.

MAN TGE:n uudet EU6-moottorit ovat saatavilla kolmessa teholuokassa: 75 kW (102 hv), 103 kW (140 hv) ja 130 kW (177 hv).

Vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa hätäjarrutusavustin, ajonvakautusjärjestelmä, sähköiset lasinnostimet etuovissa, kauko-ohjattu keskuslukitus sisältäen sisäkäyttöpainikkeet tavaratilan lukitukselle, umpinaiset takapariovet, liukuovi oikealla, tavaratilan led-valaistus sekä alustansuoja.

Vakiovarustukseen kuuluvat myös Media Van -paketti bluetooth-yhteydellä, ilmastointi, ohjaamon 1+2 istuimet, kuljettajan Comfort-istuin sisältäen kyynärtuen, korkeuden ja ristiseläntuen säädöt, kuljettajan ja etumatkustajan istuinlämmitys, vakionopeudensäädin ja automaattinen lisälämmitin sekä sähkösäätöiset ja lämmitettävät peilit.

Kuljettajaa avustajia ja liikenneturvallisuutta edistäviä järjestelmiä on tarjolla erittäin laajasti.

Saatavilla ovat esimerkiksi peruutuskamera, kaistanpitoavustin, kaistanvaihtoapu, pysäköintiavustin ja perävaunun peruutusavustin.

Lisäksi tarjolla on muun muassa ajotilanteeseen mukautuva vakionopeudensäädin sekä ympäristönvalvontajärjestelmä.

Muita saatavilla olevia lisävarusteita ovat muun muassa led-ajovalot, kaukovaloavustin, lämmitetty ja nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä, lämmitettävä tuulilasi sekä kuljettajan ja etumatkustajan joustoistuin.

Erityistä huomiota on kiinnitetty myös helppoon ja laadukkaaseen jälkivarusteluun ja päällirakentamiseen. Päällirakenneohjainlaitteiden avulla ajoneuvon tietojärjestelmien signaalit saadaan myös päällirakenteiden ja lisälaitteiden käyttöön.

Kesä- ja heinäkuun aikana Suomeen saapuvat MANin uudet odotetut malliversiot; nelivetoiset ja takavetoiset automaattivaihteistolla varustetut mallit.

MAN TGE:n automaattivaihteisto on aina 8-vaihteinen ja varustettu momentinmuuntimella, ja se on saatavilla kaikkiin vetotapoihin ja painoluokkiin.

Yhteistyö autojen sisustamiseen erikoistuneen suomalaisen Carsportin kanssa on myös aloitettu ja ensimmäisenä rakennetaan matkailuautoja. Syksyllä on luvassa lisää uutuuksia henkilökuljetukseen.

Syksyllä 2018 mallisto täydentyy uusilla dieselmoottoriversioilla, kun henkilökuljetuksiin tarkoitettu Kombi-mallisto tulee saataville.

Suomessa tämän ajoneuvoluokan autot varustellaan usein paikallisten varustelijoiden toimesta tila- ja invatakseiksi ja pienoislinja-autoiksi.

Täyssähköauto eTGE:n ensimmäisen tuotantoversion valmistus alkaa 2019 alussa.

MAN TGE -hinnastot ja lisävarustehinnasto.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here