Leuto talvi on innostanut autoilijoita kaahaamaan — Espoossa poliisi otti talteen aivan tuoreen kortin

Arkistokuva. Kuva: Poliisi.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo, että leuto talvi on innostanut autoilijoita kaahaamaan poliisin toiminta-alueella.

Esimerkiksi törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia on Länsi-Uudellamaalla todettu ajalla 1.1.-23.3.2020 kokonaista 101 kpl, kun vastaavaan aikaan vuonna 2019 saldo oli 59 kpl, ja vuonna 2018 vain 37 kpl.

Kokonaismäärä kasvaa vuosi vuodelta

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella liikenteen vaarantamiset ovat nousseet vuosi vuodelta. Vuonna 2019 kokonaismäärä oli 30 % suurempi kuin vuonna 2018. Liikenteen valvonta ei ole lisääntynyt, joten kyseessä on muutos kuljettajien asenteissa.

– Viime viikonloppuna Länsiväylällä nuori mies ajoi muutaman päivän ikäinen ajokortti taskussaan 162 km/h rajoituksen ollessa 80 km/h. Kyydissä nuorella miehellä oli kolme kaveria. Tämän ajokortin tarina jäi varsin lyhyeksi, toteaa komisario Ilkka Kantola.

Kantola saa pöydälleen sydäntä särkeviä selityksiä siitä, kuinka koko elämä menee pilalle ajokiellon vuoksi.

Hän toteaakin, että jos ajokiellosta aiheutuu kohtuutonta harmia, niin olisi viisainta ajatella seuraamuksia jo etukäteen ennen kuin painaa kaasupoljinta liian syvälle.

Katso tästä muita ylinopeusjuttuja.

– Pieni ylitys voi tapahtua vahingossa, mutta esim. nopeusrajoituksen ylittäminen yli 40 km/h on täysin tietoinen teko. Valitettavasti myös ”ajokieltojen uusijoita” löytyy vuosi vuodelta enemmän, Kantola sanoo.

– Ajokiellon lisäksi kannattaisi muistaa, että jarrutusmatka kasvaa suhteessa nopeuden neliöön. Eli nopeuden kaksinkertaistuessa jarrutusmatka nelinkertaistuu. Sama tapahtuu törmäysenergialle, joten ulosajossa tai kolarissa seuraamukset ovat huomattavasti vakavampia, Kantola päättää.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

2 KOMMENTIT

  1. Lasketaan vaan lisää jo ennestään laskettuja nopeusrajoituksia niin saadaan koko maa kortittomaksi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here