Lamborghini-sarja: Mikko Eskelinen kaksi kertaa palkintopallille, Patrik Kujala ajoi rajusti rengasvalliin

24.9.2017 10.50

Suomalaiskuljettajat nappasivat kolme neljästä mahdollisesta palkintokorokesijoituksesta Shanghain formularadalla ajetusta kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan viidennestä osakilpailuviikonlopusta.

Mikko Eskelinen pokkasi lauantaisesta kilpailusta PRO-AM luokan hopeisen ja sunnuntaisesta pronssisen sijan. Patrik Kujala juhli lauantaina PRO-luokan hopeista sijaa, mutta tänään koki todella hurjan näköisen ulosajon kun pitkän takasuoran päässä hänen autostaan hävisivät jarrut ja mies ajautui autoineen syvälle rengaskasan alle.

Onneksi tilanteesta selvittiin säikähdyksellä ja Kujala käveli omin avuin autosta ulos. Keskeytyshetkellä hän kävi hurjaa taistelua koko kilpailun voitosta.

Eilisen kilpailukauden seitsemännen palkintokorokesijoituksen turvin PRO-AM luokan Aasian mestaruussarjan sarjatilanteessa vahvalla hopeasijalla oleva Eskelinen starttasi tänään yleiskilpailun kymmenennestä ruudusta runsaasti sateiseen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun.

Ajovuoronsa aikana hän vältti draamat ja toi kilpurin PRO-AM luokan kolmannella sijalla kanadalaiselle tallitoverilleen, jonka tehtävänä oli yrittää nousta kahdesta pahimmasta kanssakilpailijasta ohitse.

Maxx Ebenal oli erinomaisessa vauhdissa kunnes sarjassa vierailevana kuljettajana ajaneen toisen suomalaisen, Kujalan autosta hävisivät jarrut ja mies autoineen ajautui todella kovavauhtisesti ensin radan ulkopuoliselle hiekka-alueelle ja siitä syvälle rengaskasan alle.

Kilpailun johto lähetti radalle turva-auton sekä myös ambulanssiryhmän, jotka kuitenkin saivat kaikeksi onneksi todeta Kujalan nousevan itse ylös autosta.

Kilpailu ajettiin maaliin turva-auton perässä ja näin kolarihetkellä vallinnut tilanne säilyi maaliin saakka. Sen myötä Eskelisen ja Ebenalin kilpailustrategia jäi kesken ja kaksikon oli tyydyttävä PRO-AM luokan palkintokorokkeen alimpaan sijaan. Yleiskilpailussa he saapuivat maalilipulle kahdeksanneksi nopeimpana.

Lamborghini Super Trofeo Euroopan, Amerikan ja Aasian ratasarjat huipentuvat marraskuun puolivälissä Italian Imolan radalla ajettaviin kahteen finaalilähtöön. Sitä seuraa sarjan omat MM-kilpailut, joissa nämä kolme sarjan luokkaa yhdistyy ja voittajat kruunataan Lamborghini Super Trofeo maailmanmestareiksi.

Näin ollen Eskelisellä ja Ebenalilla riittää panosta Lamborghinin kotiradalla ajettaviin kilpailuihin.

Lamborghini Super Trofeo Shanghain sunnuntain yleiskilpailun voittoon ajoi puolalaisen Artur Janoszin autokunta.

Lamborghini Super Trofeo Asia, Shanghai lauantai 23.9.2017,
PRO-AM luokka, top-3:
1. Rik Breukers (HOL) & Nigel Farmer (HKG), 21 kierrosta
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), +13,264sek
3. Carrie Schreiner (GER) & Armaan Ibrahim (IND), +23,743sek

Lamborghini Super Trofeo Asia, Shanghai sunnuntai 24.9.2017,
PRO-AM luokka, top-3:
1. Rik Breukers (HOL) & Nigel Farmer (HKG), 19 kierrosta
2. Carrie Schreiner (GER) & Armaan Ibrahim (IND), +2,621sek
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), +3,702sek

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne, 
PRO-AM-luokka, Top-4:
1. Rik Breukers (NED) & Nigel Farmer (HKG), 128 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), 99 pistettä
3. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (DEU), 82 pistettä
4. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai, (JPN), 57 pistettä

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here