Kymmenkunta mopoa määrättiin katsastettaviksi Oulun mopomiitissä

Oulun poliisi suoritti lauantaina 4.9. liikennevalvontaa mopomiittitapahtumaan liittyen. Valvonta aloitettiin hyvissä ajoin ennen nuorison kokoontumista.

Viritettyjä mopoja oli liikkeellä jo iltapäivästä alkaen, ja osassa ajopeleistä varsinkin äänenvaimennus oli puutteellinen. Kaiken kaikkiaan kymmenkunta mopoa määrättiinkin katsastettaviksi.

Muutama mopo oli viritetty niin, että ne todettiin rakenteellisen nopeutensa puolesta kevytmoottoripyöriksi. Näissä tapauksissa kuljettajat määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, koska heillä oli ajo-oikeus vain mopon kuljettamiseen.

Varsinaisen mopomiitin alkamisajankohtana kaksi moottoripyöräilijää eivät noudattaneet poliisin antamaa pysäytysmerkkiä, vaan pyrkivät pakenemaan.

Kuljettajat jäivät kiinni erilaisten vaiheiden jälkeen. Heidän epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, ja heidän ajoneuvonsa takavarikoitiin poliisin haltuun.

Varsinainen mopomiitti sujui puoleen yöhön mennessä kohtalaisen rauhallisesti, vaikka nuorisoa oli melko paljon liikkeellä etenkin Kempeleessä.

Poliisi oli näkyvästi paikalla, ja nuorten kanssa käytiin rakentavia keskusteluja hyvässä hengessä.

Jonkin verran häiritsevää meteliä Kempeleessä aiheutti toinen kokoontumistapahtuma, jossa nuorisoa oli liikkeellä autoilla.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!