Kuusi henkilöa sairaalaan epävirallisen autokokoontumisen kolarissa

Sunnuntaina 28.6. aamuyöllä kello 03.20 hätäkeskukseen tuli ilmoitus Oulussa Ruskonseläntiellä tapahtuneesta kahden henkilöauton kolarista.

Poliisin mukaan onnettomuudessa olivat osallisena kaksi henkilöautoa, joissa oli yhteensä kahdeksan ihmistä.

Kiimingin suuntaan ajanut kuljettaja ajoi suoraan ja Oulun suuntaan ajanut kuljettaja oli yllättäen kääntänyt autonsa Kiimingin suuntaan ajaneen auton eteen niin, että autot törmäsivät.

Poliisin tiedotteen mukaan suoraan ajaneessa autossa oli kuljettajan lisäksi neljä matkustajaa, kääntyvässä autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa.

Osallisautoissa olleista kuusi henkilöä joutui sairaalaan eriasteisten vammojen takia.

Poliisi jatkaa onnettomuuden teknistä ja taktista tutkintaa. Onnettomuudessa oli useita osallisia ja paljon silminnäkijöitä.

Esitutkinnan turvaamiseksi poliisi ei tässä vaiheessa kerro tarkkoja tapahtumatietoja, ettei tiedottamisella vaikuteta osallisten kertomuksiin.

Poliisi pyytää tapahtuman silminnäkijöitä ottamaan yhteyttä.

Erityisesti poliisia kiinnostaa mahdolliset videotallenteet tapahtuneesta. Yhteyttä voi ottaa vihjepuhelinnumeroon 029 541 6194 tai sähköpostilla vihjeet.oulu@poliisi.fi

Oliko yleisötilaisuuden kaltainen tapahtuma?

Liikenneonnettomuuden lisäksi poliisi selvittää myös sitä, onko kyseessä ollut järjestetyn yleisötilaisuuden kaltainen tapahtuma?

Jos näin on, niin tilaisuuden koollekutsuja olisi ollut velvollinen huolehtimaan tilaisuuden turvallisuudesta sekä tekemään tapahtumasta etukäteen ilmoituksen poliisille.

Laiminlyömällä nämä hän on voinut syyllistyä kokoontumislain mukaiseen kokoontumisrikkomukseen.

Poliisin tietoon on tullut, että Oulussa on tämän kaltaisia ”miittejä” järjestetty aikaisemminkin kevään ja kesän aikana.

Poliisi haluaa vedota tapahtumien järjestäjiin ja osallistujiin, että järjestäjän velvollisuuksien lisäksi myös osallistujat tunnistaisivat vastuunsa turvallisuudesta onnettomuuksien välttämiseksi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!