Kuusamon mopovalvonta: 37 mopoa tarkastettiin, seitsemästä poistettiin kilvet

24.9.2018 16.53

Poliisi kohdensi valvontaa mopojen kuntoon perjantaina 21.9. Kuusamossa. Valvonnassa oli mukana useita poliisipartioita ja kaksi moottoripyöräpoliisia.

Valvontaiskussa poliisi tarkasti 37 mopoa ja useissa mopoissa havaittiin puutteita teknisessä kunnossa tai mopoja oli viritelty kulkemaan liian suurta nopeutta.

Seitsemästä moposta poliisi otti kilvet pois ja kahdelle kuljettajalle poliisi määräsi asiasta sakon ja viisi kuljettajaa sai rikesakon joko teknisen kunnon tai mopon virittämisen vuoksi.

Lisäksi poliisi määräsi mopot valvontailmoituksilla valvontakatsastukseen.

Pienimmissä puutteissa poliisi määräsi näyttömääräyksen ja kaikkiaan valvontailmoituksia kirjoitettiin kymmenen kappaletta. Lisäksi poliisi kirjoitti valvonnassa kuusi kirjallista huomautusta lievemmistä puutteista.

Kokonaisuutena valvonnasta poliisi toteaa, että noin kaksi kolmasosaa mopoista oli erittäin hyvässä kunnossa ja siitä poliisi antaa kiitosta niiden mopojen omistajille ja kuljettajille.

Poliisi jatkaa valvontaa vielä syksyn aikana mopoihin liittyen ja toivoo ettei epäkuntoisia mopoja tavattaisi enää liikenteessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän