Kumi käryää -elokuva

1.1.2017 17.15

Tänä iltana päästään  Yle Fem -kanavalla mukaan kunnon norjalaiseen kanuunakuularalliin.

Elokuva Kumi käryää (Børning) on ensimmäinen pohjoismaalainen komedia laittomasta ralliajosta Norjan halki, joka toteutetaan aitoon Cannonball Run -tyyliin. Nyt poltetaan kumia, trimmataan moottorit ja lisätään kaasua. 

Roy (Anders Baasmo Christiansen) on autoihin hurahtanut kolmekymppinen mies. Häntä kiinnostaa pelkästään Stallion Parts -yrityksensä pyörittäminen ja Ford Mustanginsa fiksaaminen. Sillä hän ajaa vapaa-ajallaan rallia. 

Tytär Nina (Ida Husøy) asuu äitinsä luona porvarisperheessä, joka eroaa tyystin Royn maailmasta. Eräänä päivänä Nina ilmestyy paikalle viettääkseen koululomansa Royn kanssa. Isä on unohtanut suunnitelman. Kalenteriin on merkitty ralli Street legal. 

Roy joutuu kuitenkin keskeyttämään ajot ja palkintojenjaossa hän saa haasteen kilpakumppaniltaan TT:ltä. Aie on ajaa laiton katuralli. Roy suostuu, mutta tuplaa matkan Oslosta Nordkapiin. 

Rallissa on kaksi sääntöä: ensimmäinen Nordkapissa voittaa eikä muita sääntöjä ole (paitsi ettei saa ajaa Ruotsin tai Suomen kautta). 

Roy luuli, että kuskeja olisi kaksi, mutta kun lähtölaukaus kajahtaa yöllä kaasuttaa 27 muskeliautoa matkaan. Ralliin osallistuu ystävät Nybakken (Otto Jespersen) ja Doffen (Sven Nordin) Pontiac Transam -autossa. 

Royn tyttöystävä Sylvia (Jenny Skavlan) osallistuu ystävänsä Lindan (Camilla Frey) kanssa Ford Mustang Shelby GT-350:llä. 

Poliisitutkija Philip Mørk (Henrik Mestad) ottaa tehtäväkseen pysäyttää vauhtihullut. Mørk saa kilpailusta vihiä ja keskeyttää lomansa estääkseen rallin, keinolla millä hyvänsä. 

Rallin alkumetreillä Roy joutuu ottamaan Ninan kyytiin. Pian käy ilmi, että tytär on perinyt isänsä kiinnostuksen kohteen. He muodostavat tiimin ja antavat kaikkensa voittaakseen rallin. 

Matkaa on 2 000 kilometriä Oslosta Nordkapiin ja se taitetaan vauhdilla. 

Idea ja ohjaus: Hallvard Bræin

Yle Fem sunnuntaina 1.1.2016 kello 21.00

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!