Kuluneen kesän vilkas kotimaan matkailu on näkynyt Suomen moottoripyöräalalla

Kuluneen kesän vilkas kotimaan matkailu on näkynyt Suomen moottoripyöräalalla positiivisesti.

Kesän aikana on rekisteröity mopoja 12,4 prosenttia ja moottoripyöriä 2,7 prosenttia enemmän edelliseen vuoteen verrattuna. Määrällisesti kyseessä on jopa 527 mopoa ja 83 moottoripyörää, todetaan Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston tiedotteessa.

– Uusien moottoripyörien sekä mopojen ensirekisteröintimäärät ovat olleet selkeässä kasvussa ja trendi näyttää jatkuvan koko vuoden. Ihmiset ovat löytäneet uudelleen tämän kevyen, koronaturvallisen sekä ympäristöystävällisen tavan liikkua ja harrastaa, kommentoi Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa.

Myös Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistyksessä Suoma ry:ssä on huomattu moottoripyöräilijöiden aktiivisuus tänä kesänä.

– Olemme tehneet paljonkin havaintoja, joiden mukaan tänä kesänä kotimaan kohteissa ympäri Suomea on näkynyt ja yöpynyt aiempaa enemmän moottoripyörällä liikkuvia matkailijoita. Olemme Suomassa tästä erityisen ilahtuneita, kommentoi Suoman puheenjohtaja Anne-Marget Hellén.

Oikeus ajaa -kampanja tuki motoristien oikeuksia ja kannusti kiertämään Suomea

Kesällä moottoripyöräalan yhteistyöryhmän toteuttama Oikeus ajaa -kampanja tuki alan toimintaa kokonaisvaltaisesti.

Kampanjan tärkeimpänä tavoitteena oli, että moottoroidut kaksipyöräiset tulisi ottaa kansallisissa strategioissa, verotuksessa, lainsäädännössä ja linjauksissa huomioon tasavertaisena ekologisena liikkumismuotona.

Kampanjan yhteydessä suosittujen ajoreittien varrelle tuotettiin noin kymmenen kampanjan henkeen toteutettua graffititaideteosta matkailijoiden ihailtaviksi. Manamansalon portti oli yksi paikoista, jossa taidetta oli nähtävillä.

– Moottoripyöriä meillä vieraili kesällä reilulla kädellä. Osa heistä otti kuvia kampanjan taideteoksen yhteydessä ja osa tuli sisälle asti kyselemään kampanjasta. Yleisesti voi sanoa, että pyöriä oli enemmän liikkeellä kuin viime vuonna, kommentoi Teemu Rajala Manamansalon portista.

Kampanjan aikana www.oikeusajaa.fi-sivustolla jokaisella oli mahdollisuus käydä allekirjoittamassa vetoomus kaksipyöräisten oikeuksien puolesta. Tällä hetkellä kampanja on kerännyt runsaasti allekirjoituksia. Allekirjoitetut vetoomukset luovutetaan kampanjan päättyessä syksyllä liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalle.

www.oikeusajaa.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!