Koulubussista löytyi täysinäinen käsiaseen patruunalipas

Poliisi sai aamulla puoli kymmenen maissa ilmoituksen, että imatralaisia alakoululaisia kuljettaneesta tilauslinja-autosta on löytynyt täysinäinen käsiaseen lipas.

– Vaikuttaa siltä, että kyseessä on täysi eli patruunoita sisältävä käsiaseen lipas, kertoo yleisjohtaja, komisario Kalle Heijari Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisin tilannearvion mukaan kenellekään ei aiheutunut vaaraa tilanteessa. Poliisipartio otti lippaan poliisin haltuun ja linja-auto pääsi jatkamaan matkaa.

Asiasta on kirjattu rikosilmoitus ampuma-aserikoksesta ja poliisi selvittää täyden aselippaan alkuperää esitutkinnan aikana.

– Ampuma-aselain mukaan patruunoiden hallussapito on luvanvaraista ja patruunoiden haltija on myös ampuma-aselain mukaan velvollinen pitämään patruunoista sellaista huolta, ettei vaaraa niiden joutumisesta asiattomien haltuun ole, täsmentää komisario Kalle Heijari rikosnimikkeeseen liittyen.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan, eikä tiedota asiasta toistaiseksi enempää.

– Haluan vielä kiittää linja-auton kyydissä olleita nopeasta ja oikeanlaisesta toiminnasta tilanteessa.

Tilanne saatiin selvitettyä nopeasti ja rauhallisesti paikan päällä. Imatran kaupunki tiedotti asiasta koululaisten huoltajia Wilma-järjestelmän kautta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän