Kortiton kuljettaja ajoi poliisia karkuun Hyvinkäällä

Tapahtumat saivat alkunsa, kun myöhään perjantai-iltana Hyvinkään Uudenmaakadulla poliisin partiota vastaan tullut henkilöauto ajautui poliisiautoa kohden. Auto päätettiin pysäyttää kuljettajan ajokunnon tarkistamiseksi.

– Auton kuljettaja ei kuitenkaan totellut poliisin pysäytyskäskyä, vaan lähti ajamaan karkuun. Takaa-ajotehtävälle liittyi kaksi muutakin partiota kuljettajan tavoittamiseksi, kertoo rikosylikomisario Anssi Murto.

Kuljettaja käytti pakomatkan aikana useaan kertaan huimaa ylinopeutta ja aiheutti useita vakavia vaaratilanteita. Muun muassa Verkatehtaankadun ja Myllykadun risteyksessä pakeneva auto joutui jarruttamaan ja tekemään väistöliikkeen välttääkseen törmäyksen vastaantulevan auton kanssa.

Pakeneva auto kulki sekä Verkatehtaankadulla, että Myllykadulla osan matkasta vastaantulevien kaistalla. Myllykadun ja Hyvinkäänkadun risteyksessä auto ryhmittyi ennen käännöstä vastaantulevien kaistalle.

– Näköyhteys pakoautoon kadotettiin hetkellisesti, mutta epäilty kuljettaja tavoitettiin vain hetkeä myöhemmin Uudenmaankadulta, missä hän yritti pysäyttää taksia. Hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä rattijuopumukseen. Kävi myös ilmi, että miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta ja hänen kuljettamansa auton epäillään olleen hänellä luvatta käytössä, Murto jatkaa.

Kiinnostaako autot ja liikenne? Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän