Kohta pääsee bussilla Vaasasta Varsovaan

Globaali palveluntarjoaja FlixBus avaa ensimmäisen reittiyhteyden Suomeen 27. heinäkuuta alkaen. Suomen ensimmäinen vihreä bussireitti kulkee Varsovasta Vaasaan, ja se laajentaa jo olemassa olevaa Puolan ja Baltian välistä reittiä, josta on lauttayhteys Tallinnasta Helsinkiin Itämeren ympäristöystävällisimmillä lautoilla.

Laajennuksen myötä FlixBus yhdistää Suomen Keski-Eurooppaan ja tuo matkailupalvelut saataville koko mantereen pituudelta.

Flix on globaali teknologiayhtiö, joka tarjoaa laajimman reittiverkoston FlixBus- ja FlixTrain-palveluiden kautta. FlixTrain on nykyään saatavilla Saksassa ja Ruotsissa, minkä lisäksi FlixBus operoi yhteensä 40:ssä eri maassa Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Yhtiö tavoittelee kasvua ja reittiverkoston laajentamista Aasiassa avaamalla uuden markkina-alueen Intiaan vuonna 2024.

Vihreät bussit saapuvat Suomeen ensimmäistä kertaa

Vihreät kansainvälisesti liikennöivät FlixBus-bussit ovat nykyaikaisia, ja ne on varusteltu tasokkailla turvallisuusjärjestelmillä, mikä on tehnyt FlixBusista tunnetun ja luotetun toimijan. FlixBus työskentelee yhdessä liikennöitsijäkumppaneiden kanssa ympäri maailman, ja avaa nyt uuden markkinan Eurooppaan.

Laajennuksen myötä Suomi nousee tänä kesänä keskeiseksi matkakohteeksi FlixBusin reittiverkostossa, sillä se on nyt entistä helpommin saavutettavissa muista Euroopan maista. Lisäksi Suomeen tulee helposti saavutettavia FlixBus-yhteyksiä, jotka helpottavat matkustamista vihreän reitin varrella sijaitsevien kaupunkien välillä.

Suomeen suuntautuvaa vihreää bussireittiä operoi liettualainen kuljetusyhtiö Ollex ja lauttaliikenteestä vastaava Tallink. Ensimmäinen Suomessa kulkeva reitti yhdistyy osaksi nykyistä reittiä Varsovan ja Tallinnan välillä. Tallinkin ja FlixBusin yhteistyön ansiosta matkustajat voivat jatkossa yhdistää bussi- ja lauttamatkan samalle matkalipulle ja saapua Suomeen tekemällä vain yhden paikkavarauksen.

Kuva: Flixbus.

Matkan varaaminen onnistuu www.flixbus.com -verkkosivustolla tai FlixBus-sovelluksessa. Suomen reitille varauksen tehneet matkustajat saavat sekä bussi- että lauttalipun yhdellä kertaa.

Suomessa FlixBus pysähtyy reitin varrella Vaasassa, Närpiössä, Porissa, Raumalla, Raisiossa, Turussa, Salossa, Espoossa ja Helsingissä, josta matka jatkuu edelleen Viroon, Latviaan, Liettuaan ja päätepysäkille Varsovaan Puolassa. Reitti avaa Suomesta matkustaville myös liityntämahdollisuuksia FlixBus-linjoille Euroopan muihin kaupunkeihin, kuten Berliiniin, Wieniin tai Bratislavaan.

Flixin matka nollapäästöiseen liikenteeseen

Tänä kesänä tulee täyteen kolme vuotta siitä, kun FlixBus aloitti toimintansa Baltiassa. Ensimmäiset reitit Virossa, Latviassa ja Liettuassa avautuivat heinäkuussa 2020. Nyt FlixBus liikennöi kaikkiaan 53 reitillä Baltian alueella, mukaan lukien franchising- ja markkinapaikkareitit, jotka yhdistävät Baltian maat suorilla reiteillä moniin Euroopan kaupunkeihin, kuten Prahaan, Berliiniin ja Varsovaan.

FlixBus ei ole vihreä vain bussien ulkoasun perusteella, sillä vastuullisuus on yksi yhtiön ydinarvoista, ja Flixillä matkustaminen on huomattavasti yksityisautoilua tai lentämistä ympäristöystävällisempää. Euroopassa FlixBusin matkustajakohtainen CO2-päästö on 26 g/km, joka on päästöarvoja vertailtaessa arviolta 80 % pienempi autoiluun nähden ja 90 % pienempi kuin lentomatka samanpituisella reitillä.

Lisäksi Flix tarjoaa matkustajille mahdollisuuden oman hiilijalanjälkensä hyvittämiseen kompensointijärjestelmällä, joka on toteutettu yhteistyössä Atmosfairin kanssa. Vuodesta 2015 alkaen Flixin matkustajat ovat hyvittäneet yhteensä 98 000 tonnia CO2-päästöjä hyödyntämällä kompensaatiovaihtoehtoa.

Hiljattain Flix on julkistanut vapaaehtoisen ESG-raportin, jossa yhtiö julisti tarjoavansa hiilineutraaleja matkustusvaihtoehtoja Euroopassa vuoteen 2040 mennessä.

Flix suuntaa kohti nollapäästöistä liikennettä kokeilemalla vaihtoehtoisia kulkuneuvoja eri projekteissa yhdessä kumppaneiden kanssa.

Ensimmäiset italialaiset aurinkopaneeleilla varustetut bussit liikennöivät jo kansainvälisillä Milano-Marseille- ja Milano-München-reiteillä.

Flix osallistuu myös sähköisten linja-autojen testaukseen yhdessä Daimler Buses -yhtiön kanssa ja suunnittelee lanseeraavansa Euroopan ensimmäisen vetykäyttöisen kaukoliikenteen bussin vuonna 2024.

Päivän linja-auto: Melkein sata vuotta sitten Hämeenlinnasta Evoon kulkenut bussi

Daimlerin pitkän matkan busseissa ilma puhdistetaan uudella tekniikalla

Päivän kuva: Onko tämä maailman pisin bussilinja?

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

2 KOMMENTIT

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän