Kilpa-auton ja kilpamoottoripyörän rakentamisessa on paljon samaa

1.8.2017 09.35

 

Käsityö ja tekniikka yhdistyvät Seat Sport -autojen ja Ducati Corse -moottoripyörien tuotannossa.
Tuotantotiimit työskentelevät Martorellissa ja Bolognassa tuottaakseen palkintokorokkeelle pääseviä ajoneuvoja.

Seat on toimittanut tiedotteen, joka hieman valaisee kilpa-auton ja kilpamoottoripyörän syntyä.

Kaksi palapeliä, jotka sisältävät tuhansia osia: Leonin vakiokori on myös kilpa-auton perusta. Tuotantomallin muuttamiseksi Cup Racer -kilpa-autoksi tarvitaan kuitenkin vielä 1400 osaa. Toisaalta alun perin kilpamoottoripyöräksi suunnitellun Ducatin runkoon tarvitaan 2060 osaa.

Jopa 277 tuntia käsityötä: mekaanikkotiimi käyttää 277 tuntia valmiin auton kokoonpanoon ja 80 tuntia valmiin moottoripyörän rakentamiseen.

Koneen sydän: Leon Cup Racer -moottori painaa 170 kiloa ja Ducati-kisapyörän moottori 49 kiloa. Molemmissa tapauksissa moottori on yksi ensimmäisistä paikoilleen asennettavista komponenteista. Erona on se, että auton moottori nostetaan paikalleen nosturin avulla, kun taas moottoripyörässä kolme mekaanikkoa nostaa moottorin käsin paikalleen ja liittää sen runkoon.

Vaihteenvaihto 9 millisekunnissa: Jos vaihteen voi vaihtaa joka kerta muutaman sekunnin murto-osan nopeammin, voi etu koko kisan kuluessa olla huomattava. Ducatin MotoGP-kilpapyörissä voi vaihtaa vaihdetta ilman kytkintä, joka mahdollistaa vaihteen vaihdon vain 9 millisekunnissa yksinkertaisesti painamalla vaihdevipua. Leon Cup Racerissa on kuusivaihteinen sähköinen DSG-vaihteisto ja ohjauspyörään sijoitettu vaihteenvalitsin.

Hallittua tehoa: Leon Cup Racerin 267 km/h nopeutta ja 1 119 kilon massaa hallitaan 378 millin etujarrulevyillä ja kuudella jarrusylinterillä. Kilpa-Ducatissa on puolestaan 340 millin jarrulevyt ja neljä jarrusylinteriä, jotka hallitsevat 350 km/h nopeutta ja 157 kilon massaa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here