Kialla hauska aprillipila

Kia tiedotti eilen merkittävästä uudesta ominaisuudesta. Tiedotteen lopussa selvisi kuitenkin, että kyseessä oli aprillipila.

Sähkö- ja hybridiautojen myötä autojen äänimaailma on muuttunut paljon. Nyt julkaistavan uudistuksen myötä Kia tuo tarjolle ainutlaatuisen huikean elementin.

Henkilöautojen sähköiset voimalinjat yleistyvät ennätyksellistä tahtia. Samalla osa asiakkaista on jäänyt kaipaamaan tunteita herättävää äänimaailmaa. Kian sähköautot tarjoavat jo nyt erilaisia ääniprofiileja kuljettajien iloksi, mutta nyt tarjontaa laajennetaan kuljettajan ajotyyliin reagoivilla elementeillä.

− Asiakaspalveluumme on tullut yllättävän paljon kysymyksiä sähköautojen äänimaailmasta. On mahtavaa päästä vastaamaan kuluttajien kysyntään, ja kyllähän tämä uusi ominaisuus nostaa sähköautoilun elämyksen täysin uudelle tasolle, toteaa iloisena Kia Finlandin johtaja Rami Kittilä.

Kian uudet sähköautot tulevat tarjoamaan täysin ainutlaatuisia äänimaisemia niin ulkopuolisille kuin autossa matkustaville henkilöille. Ulkopuolelle kuuluva jalankulkijoiden varoitusääni on perinteisesti ollut vaimeaa hurinaa, mutta jatkossa Kian sähköautoissa tähän löytyy vaihtoehtona myös ystävälliset äänikehotteet.

Kun auto pysähtyy, ja auton kamerajärjestelmät tunnistavat suojatien sekä sitä kohti suuntaavaan ihmisen, kuuluu Kian keulasta kehotus: ”Olkaa hyvät! Voitte ylittää suojatien.” Ääneksi Kia Finland on saanut tähän ainutlaatuiseen projektiin Suomen eturivin artisteihin lukeutuvan ja Kialla itsekin ajavan Elias Kaskisen.

− Innostuin heti tästä ideasta! Tosi hienoa päästä tekemään autoilusta ihmisläheisempää ja veikkaan, että tällä saadaan monille jalankulkijoille hymy huulille, fiilistele Kaskinen.

Sisätiloihin on ollut tarjolla perinteisiä moottorin ääniä jäljitteleviä äänimaisemia, mutta tämän suhteen uudet Kiat tarjoavat täysin uuden elämyksen. Kia tekee Kaskisen kanssa yhteistyössä kattavan kommenttipankin, josta tekoäly rakentaa ajotilanteeseen sopivia kommentteja. Tässä hyödynnetään auton kaikkien eri järjestelmien dataa, kuten polkimien ja ohjauspyörän liikkeitä sekä apujärjestelmien havaintoja.

Esimerkiksi suoralla tiellä auton tahatonta ajautumista kaistan laidalle ja kaistavahdin aktivoitumista säestää Kaskinen komentavaan sävyyn ”nyt keskitytään siihen ajamiseen”.

Eco-ajoasetuksella äänikommentit puolestaan kannustavat rauhalliseen ajoon kuten ”tarviiko sitä kaasupoljinta nyt ihan noin paljon painaa?”.

Sport-tilassa asenne muuttuu ja vaikkapa nopeusrajoituksen noustessa voi kaiuttimista kuulua ”ja sitten hanaa!” Nopeusrajoituksiin kuitenkin suhtaudutaan kunnioittavasti ja ylityksestä tulee välitön palaute.

Uudet äänet saadaan ensimmäisenä käyttöön hiljattain Vuoden Auto 2022 -tittelillä palkitussa Kia EV6 -sähköautossa. Ominaisuus tulee mukaan myös myöhemmin tänä vuonna esiteltävään toisen sukupolven Kia Niron sähköversioon. Ääniominaisuus on mahdollista päivittää jo käytössä oleviin EV6-malleihin OTA-toiminnolla 1.4.2022.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here