Kevyautot tulevat — nopeusrajoitus nostettiin kuuteenkymppiin

Kuva: CvB.

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsen Timo Heinonen kertoo verkkosivuillaan eduskunnan valiokuntakäsittelyssä tehtyihin muutoksiin koskien mopoautoja korvaavia niin sanottuja kevytautoja.

Heinosen mukaan kevytautojen maksiminopeusrajoitus nostettiin eduskunnan käsittelyssä 60 km/h. Kevytautot tulevat liikenteeseen 1.11.2019.

-Tämä oli tärkeä päätös. Näin kevytautot kulkevat paremmin muun liikenteen mukana muun muassa seutu- ja kehysteillä ja toisaalta niistä ei esimerkiksi muut nuoret mene ohi kuuttakymppiä jo nyt kulkevilla mönkijöillä. Tämä myös lisää liikenneturvallisuutta risteyksissä, kun nuori pääsee autollaan nopeammin yli tien ja liikkeelle oikealle kaistalleen, kommentoi Heinonen.

-Taajamissa ja kaupungeissa nopeusrajoitus on luonnollisesti se mitä liikennemerkki määrää. Tämä lisää liikenneturvallisuutta siellä missä jalankulkijoita on eniten.

Eduskunta teki nopeudeltaan rajoitettuja autoja koskevaan lainsäädäntöön muuten vain pieniä muutoksia.

Sähköllä kulkeville kevytautoille asetettiin myös maksimipaino ja autoilla ajo kiellettiin moottoriteillä ja moottoriliikenneteillä, todetaan Heinosen verkkosivuilla.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here